Importanta jucariilor din lemn in viata copiilor

Jucăriile din lemn au câștigat cu siguranță popularitate în ultimii ani, jucăriile tradiționale revenind. Pentru unii, este vorba despre aspectul jucăriilor, pentru altii este faptul că jucăriile din lemn sunt adesea mai deschise și, pentru mulți, este impactul plasticului asupra mediului.

Copiii vor fi deseori atrași de cele mai strălucitoare jucăriile din plastic care dansează sau care cântă. Acestea sunt atrasi spre culorile strălucitoare, luminile și sunetele care asigură o satisfacție instantanee, dar de fapt pot fi suprastimulante, permit puțin spațiu creativității și pot avea chiar un impact neuronal negativ.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că copiii sunt mai predispuși să aleagă jucăriile din plastic, există o mulțime de motive pentru care jucăriile din lemn ar trebui să fie și ele în cutia de jucării.

Alegerea jucăriilor de înaltă calitate de la producătorii etici înseamnă că obțineți nu numai durabilitate și longevitate, ci alegeți jucării fabricate dintr-o resursă biodegradabilă și regenerabilă.

Uneori poate fi greu să nu ne dorim să cumpărăm cele mai noi jucării strălucitoare pe care le cer copiii noștri, dar cu situația actuală de mediu ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a cumpăra jucării ieftine din plastic care nu vor dura mai mult de un an sau doi cel mult înainte de a ajunge în coș.

Jucăriile din lemn, pe de altă parte, tind să fie mai simple, să dureze mai mult și să fie mai bune pentru mediu. Alegerea jucăriilor simple care necesită ca un copil să-și folosească imaginația este mult mai bună pentru dezvoltarea lor. Jucăriile simple înseamnă că copiii își creează în mod natural propria narațiune si experiențe pentru a-și crea propria poveste.

S-a demonstrat că simplificarea jucăriilor îmbunătățește concentrarea, duce la o mai bună interacțiune și ajută la dezvoltarea unei varietăți de abilități cheie, de la gândirea critică și rezolvarea problemelor până la abilitățile motorii fine și grosiere.

Specialistii Briele inteleg rolul important al materialelor naturale, cum ar fi lemnul, in viata micutilor, de aceea pe site-ul Briele veti gasi exclusiv jucarii din lemn de cea mai buna calitate la preturi accesibile.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu