Gabriel Barz: 4 priorități pentru primul an de administrație în Baciu

Candidatul USR PLUS la funcția de primar al comunei Baciu își prezintă cele mai importante patru proiecte pe care intenționează să le demareze în următorul an.

Toate sunt teme curajoase, dar si restante vechi ale administratiei:

1. Refacerea organigramei si completarea schemei de personal a Primariei si creerea departamentului de dezvoltare si atragere de fonduri.

2. Inceperea consultarilor cu Asociatiile Urbanistilor si Arhitectilor pentru stabilirea temei PUG si pentru temele concursurile de Regenarare Urbana pentru cartierele noi lipsite de dotari si calitatea locuirii.

3. Demararea procedurii de achizitie publica pentru servicii de proiectare P.U.G.

4. Demararea primului concurs de Regenerare Urbana autentica.

Sa ma explic:

Ultimele saptamini de iesiri, discutii si analize cu cetatenii coroborat cu documentarile de dinainte mi-au intarit convingerea ca Primaria Baciu functioneaza prost, anchilozat pe principii si metode depasite.
In plus are o foarte slaba acoperire cu personal a organigramei. Peste toate astea Sistemul de cumetrii si complicitati a facut legea permanent.

Ideea de a sta cu mina intinsa la Consiliu Judetean ori la Guvern face parte din Filozofia Institutiei. Toti candidatii trecuti pe acolo sunt contaminati si ne-au dovedit asta zilnic in aceasta campanie.

Bugetul saracit prin colectare slaba,cheluieli nelegitime ori ineficiente autorizarile de blocuri prin derogari si saracia in proiecte finantate din fonduri Europene sunt consecinta dureroasa a acestei filozofii.

Mai trebuie amintit dispretul pentru spatii publice de agrement si servicii.

Trebuie tinut cont ca ne aflam in 2020 in pragul noului ciclu de finantari Europene care va incepe anul viitor. Abia apar ghidurile si instructiunile pentru axele prioritare. Probabil ca anul 2021 va fi “consumat” cu scrieri si aprobari de proiecte si finalizarea eventualelor proiecte incepute in 2020 spre exemplu Gradinita.

Foarte probabil ca abia din 2022 putem vorbi de proiecte cu adevarat noi cu finantare din fonduri atrase asta daca indraznim si stim sa scriem acele proiecte.

Material electoral realizat de Napobit SRL, la comanda Partidului PLUS Cluj, cod mandatar financiar: 21200391

Distribuie articolul

Lasă un comentariu