Cine este și ce vrea să facă Gabriel Barz în Baciu?

Mesajul candidatului USR PLUS la funcția de primar al comunei Baciu.

Cine sunt…

Numele meu este Gabriel Barz am cincizeci de ani sunt de profesie inginer, antreprenor si manager. Am fondat si condus firme și proiecte de afaceri necontenit din 1994 și pâna azi. Am absolvit UTCN Facultatea de Electrotehnică in 1994. Dețin o calificare în management (M.B.A.) obtinuta la Facultatea de Business a Universității Babeș- Bolyai in anul 2000.

Am initiat si implementat cu succes intre 2018-2020 un proiect cu co-finantare europeana pe programul POR axa 2 care a însemnat un pachet tehnologic, utilaje, soft și hard în industria prelucrării lemnului în valoare de 250 de mii de euro.

Sunt activist în urbanism și dezvoltare urbană. Am fondat și conduc o asociație de proprietari care are scopul de a urbaniza o zonă nouă în intravilanul municipiului Cluj-Napoca.

De ce …

Cred ca decizia de a clădi o familie, o afacere și o cariera în Romania acestor vremuri vine și cu responsabilitatea de a participa la buna administrare a țării și a localității unde trăiești.

Eu am ajuns la vârsta, experiența și expertiza necesare la care pot livra societății acumulările din viață și carieră. Aceasta decizie este o misiune autentica de civism și patriotism în care cred cu toata ființa mea.

Cum…

Preambul: Urgența absolută a perioadei de dupa alegeri va fi oprirea “Pirjolului urbanistic ” care afecteaza grav calitatea locuirii . În acest moment avem un decalaj enorm între reglementarile și practicile urbanistice ale Municipiului Cluj-Napoca care este centrul de zoma metropolitană și reglementările urbanistice ale comunelor din zona metropolitană.

Această prăpastie vine de la refuzul sistematic și interesat al administrațiilor locale de a ține pasul la capitolul reglementări și regulamente locale de urbanism cu municipiul si cu recomandarile specialistilor.Simultan zona metropolitana Cluj primeste anual intre cinsprezece si de douazeci de mii de nou-veniti.Inevitabil o parte semnificativa din ei se stabilesc in comunele limitrofe.

Lipsa ori neactualizarea reglemantarilor locale face foarte vulnerabila orice comuna din periurban în fața presiunii enorme pusă de dezvoltatori pe infrastructura locală și pe administrație.

Măsuri:

  • Inițierea urgentă a unui nou PUG al comunei și a unui nou R.L.U.Acestea trebuie facute cu concurs de soluții și participare interdisciplinara a specialiștilor în economie, sociologie, patrimoniu, învațămiânt, pe lângă urbanisști și ingineri.

  • Reorganizarea și completarea personalului primăriei cu scopul de a crea o echipă specializată pe atragere de fonduri și de a acoperi urgent posturile deficitare cu experți autentici.

  • Filosofia administrației trebuie să fie fundamantată pe principiul “contractului social” care are ca obiect bugetul local constituit din contrbuții și taxe. Cheltuielile din buget se fac transparent cu calendar și priorități stabilite public prin consultarea populatiei.Prioritară, totuși, în alcătuirea bugetului va fi nevoia de a folosi o parte a bugetului propriu ca pe o pârghie în atragerea diverselor surse de finanțare nerambursabile. Asta înseamnă prioritizarea cofinanțărilor și stimularea echipelor care se ocupă de proiecte dar și stabilirea unor indicatori de performanță.

  • Calitatea Locuirii va fi urgența nenegociabilă a politicilor publice livrate de primărie. În acest scop, trebuie eliminate cu curaj toate proastele obiceiuri și practici ale administrațiilor vechi în privința Investițiilor publice și a nevoii de a face exproprieri în folosul comunității.

Echipa:

Colegii mei din Alianța USR PLUS Baciu sunt, fără excepție, oameni cu calificari autentice și background profesional remarcabil.

Horatiu Iuga programator -specialist IT

Andrei Isopescu specialist in Biotehnologii

Elena Nistor specialist HR

Dorin Pacintar medic veterinar, antreprenor in agricultura.

Suciu Andrei Ambrozie expert topograf

Marcel Duda profesor universitar USAMV

Prețuiesc hărnicia, realismul, simțul umorului și franchețea.

Material electoral realizat de Napobit SRL, la comanda Partidului PLUS Cluj, cod mandatar financiar: 21200391

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu