Florin Mureșan: „Am verificat situația din Mera. Majoritatea locuințelor din acea zonă sunt fără autorizație de construcție”

Incidentul petrecut sâmbătă seara, când o ambulanță nu a ajuns în timp util să preia un bărbat din Mera, din cauza faptului că s-a împotmolit în noroiul de pe drum (detalii aici), a scos la iveală o serie de nereguli în ceea ce privește locatarii din zona respectivă. Astăzi, 8 ianuarie, primarul Florin Mureșan s-a deplasat pe strada cu pricina pentru a evalua situația.

„Domnul viceprimar a reușit să urce cu mașina până acolo sus. Dacă a urcat o dacie până acolo cu siguranță și salvarea putea. Problema e că oamenii nu au plătit ce au avut de plătit”, susține primarul.

De asemenea, edilul din Baciu spune că aproximativ toate locuințele din acea zonă sunt construite fără autorizație, iar persoanele în posesia cărora se află acestea stau acolo ilegal. Pe lângă acest aspect, nu se poate pune problema de plata taxelor și a impozitelor.

„Am verificat situația din Mera și am descoperit că majoritatea locuințelor din acea zonă sunt fără autorizație de construcție. Oamenii nu stau acolo legal. Nu avem cum să le facem drumul atât timp cât nu și-au făcut formele legale. Persoanele în cauză nici măcar nu au buletine de Baciu.

Am lăsat astăzi înștiințări la 20 de persoane care au construcții ilegale, ca în termen de 10 zile să aducă la primărie documentele necesare. Dacă nu, vom propune pentru demolare toate clădirile care sunt acolo”, a mai precizat primarul.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu