Deputatul Viorel Băltărețu susține construirea unui parc industrial între Mera și Rădaia

Parlamentarul Viorel Băltărețu, reprezentant al județului Cluj în Camera Deputaților din partea USR PLUS, a avut o întâlnire cu administratorii comunei Baciu, cărora le-a promis susținerea pentru realizarea proiectelor importante pentru comunitate.

Rețelele de utilități și parcul industrial între Mera și Rădaia au fost principalele subiecte în întâlnirea de ieri cu Balázs János, Primarul comunei Baciu. Alături de noi a fost și consilierul local USR PLUS Gabriel Barz, dar și viceprimarul comunei, Maier Petru Cosmin.

Am discutat despre necesitățile urgente ale comunei, precum extinderea rețelei de gaz și canalizare în toate satele, dar și despre proiecte de viitor menite să dezvolte comuna pe termen lung: construcția unui parc industrial de 35ha, între satele Mera și Rădaia. Proiectul este abia la început, însă îmi doresc să îi asist în tot acest timp și să le ofer sprijinul pentru ca Parcul Industrial al comunei Baciu să devină realitate.

Mi-au fost prezentate avantajele, dar și potențialele dezavantaje în a fi parte a zonei metropolitane. Comunele din zona metropolitană au nevoie de sprijin suplimentar pentru o dezvoltare armonioasă în raport cu municipiul.

Ca la orice vizită într-un UAT, mi s-a ridicat din nou problema achizițiilor publice și necesitatea îmbunătățirii cadrului legal conform căruia se desfășoară.

Feedback-ul primit din teritoriu mă ajută să fundamentez proiectul unei noi legi a achizițiilor, una în beneficiul cetățenilor, de aceasta dată.

Am discutat și despre nevoia locuitorilor de a avea acces facil la informații, prin digitalizarea si transparentizarea informatiilor, deciziilor si proceselor.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu