TOP 5 locuri de vizitat in comuna Baciu din judetul Cluj

Comuna Baciu din Cluj este un loc demn de vizitat de catre turistii romani si straini. Situata in zona Dealurilor Clujului, aceasta comuna reuseste sa impresioneze prin peisajele locale, dar si prin unele legende asociate unor fenomene paranormale petrecute aici. In ultima vreme a devenit un loc preferat de foarte multe familii care doresc sa petreaca timp liber de calitate, sa cutreiere la pas imprejurimile si sa invete mai multe lucruri despre istoria locala.

O astfel de excursie nici nu este greu de planificat, spun turistii care au trecut prin zona. Te gandesti sa organizezi o astfel de aventura alaturi de sot si de copii? Nu e nevoie de masina, se poate merge si pe jos. Luati cu voi un rucsac si echipamentul lejer pentru drum: treninguri pentru toata familia, niste ghete pentru dama potrivite unui drum de tara, incaltaminte adecvata pentru sot si pentru cei mici, sepcile pe cap, cateva alimente, iar aventura poate sa inceapa.

Iata ce poti vizita in comuna Baciu, atestata documentar din 1263:

  1. Padurea Hoia este misterioasa si plina de legende care aduc in prim plan fenomene paranormale, dar si un peisaj pitoresc, uimitor datorita formelor ciudate ale copacilor. Aici se pare ca si-au facut aparitia strigoii, dar si OZN-urile sau niste ciudate senzatii auditive. Multi dintre cei care au vizitat aceasta padure marturisesc ca telefoanele s-au descarcat brusc si ca GPS-ul nu a mai functionat. Indiferent de adevarul din spatele acestor lucruri, cert este ca Padurea Hoia merita vizitata si admirata in toata splendoarea sa, indiferent de anotimp.
  2. Cheile Baciului este un spatiu protejat de lege pentru ca reprezinta o suprafata de interes national. Strabatuta de apele curgatoare Valea Lunga si Valea Popesti, aceasta rezervatie naturala este sapata in calcare eocene. Portiunea din aval ramane cea mai spectaculoasa. Drumul catre Cheile Baciului este modernizat si poate fi vizitat cu masina.
  3. Muzeului satului din Mera invita turistii sa faca o excursie in trecut. Toate exponatele muzeului au fost adunate de la localnicii care le-au donat cu bucurie. Muzeul Bivolului este mult mai interesant si este amenajat in spatiul fostei scoli. Cuprinde numeroase exponate legate de cresterea bivolilor, principala ocupatie a locuitorilor, dar si diferite documente, acte, harti, fotografii care atesta vechimea si continuitatea acestor activitati.
  4. Rezervatia naturala Locul fosilifer este o arie protejata de lege si poate fi vizitata de turisti, de asemenea. Se pot observa cu ochiul liber diferite resturi fosilifere de animale marine, dar si resturi vegetale fosilizate.
  5. Moara de vant se situeaza la aproximativ 19km de Baciu, aflandu-se in satul Salicea, din comuna Ciurila. Ea este locul in care pot fi mangaiate animale simpatice si poate fi considerat o adevarata gradina zoologica deoarece aici exista 250 de animale din peste 45 de specii. O simpla vizita poate fi considerata o adevarata terapie pentru adultii stresati si o distractie garantata pentru micuti. Se poate face echitatie, exista si trasee de catarat pentru doritori, iar iarna se desfasoara plimbari cu sania si vara cu trenuletul.

In concluzie, o familie care doreste liniste si relaxare poate sa ia in calcul o vizita in aceasta superba comuna din judetul Cluj, care poate sa surprinda pe oricine, indiferent de varsta. Romania este frumoasa si nu poate fi descoperita decat prin astfel de experiente minunate alaturi de cei dragi.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu