Mărirea feselor la Cluj: ca ar trebui să știi despre asta

Unele persoane, în special de sex feminin, doresc să aibă un fund ferm, bombat și atrăgător, iar pentru acest lucru apelează la medicina cosmetică. Am vorbit cu un medic clujean specializat în chirurgie estetică, doctorul plastician Dinu Dumitrașcu („Beauty Doc”) despre această procedură pentru a afla mai multe detalii.

Reporter: Cum funcționează procedura? Este una strict estetică?

Doctor: Da, aproape în toate cazurile este vorba de aspect și nu de o problemă medicală. Sunt mai multe variante, în trecut se folosea mai mult implantul de silicon, unul creat special pentru această regiune a corpului, care se pune adânc, sub mușchiul gluteal mare. Din păcate, rezultatele sunt inconstante, iar din cauza fricțiunilor mari, adică faptul că persoana stă deseori în șezut, pe implant, pot să apară complicații, adică încapsulări sau migrări ale acestuia. De aceea, s-a încercat găsirea unei variante mai bune, o opțiune fiind injectarea de acid hialuronic, o substanță similară cu cea care se injectează în buze, dar cu densitate mult mai mare, care poate face o schimbare discretă în aspect. Costurile sunt mult mai mari decât la buze, fiind vorba de o cantitate mult mai mare de produs. O altă variantă, mult mai des utilizată și acceptată în zilele noastre, este injectarea de grăsime proprie. În ultimii 10 ani s-a dezvoltat foarte mult procedura de lipofilling, adică grăsimea este aspirată din zona în exces și este injectată în zona care vrea să fie remodelată. Este o intervenție care trebuie făcută de chirurgi cu experiență, pentru că altfel pot să apară anumite riscuri.

Reporter: La ce să se aștepte persoanele care apelează la această operație?

Doctor: De multe ori, pacientele nu vor un posterior mai mare, ci o remodelare, o sculptare a acestuia, ca el să-și schimbe forma, nu volumul, iar pacientele să nu fie nevoie să investească într-o garderobă nouă. Pacientele care doresc această intervenție ar trebui să aibă 5-6 kg în plus față de greutatea ideală, pentru că altfel nu va exista suficientă grăsime care să fie aspirată și reinjectată în regiunea gluteală.

Reporter: Cât durează intervenția și refacerea?

Doctor: Recuperarea este destul de ușoară, după intervenție se vede pe loc rezultatul, iar timp de 6 săptămâni trebuie purtat non-stop un corset elastic, doar la duș se poate da jos. În prima săptămână, regiunea este umflată și poate să fie vânătă. Procedura nu este foarte dureroasă, pacientele pot să se întoarcă rapid la servici. Nu trebuie făcut sport în primele 8 săptămâni de la operație. Intervenția în sine durează între 3 și 5 ore, fiind de fapt două operații, pe de o parte fiind liposucția, adică aspirarea grăsimii, apoi e o perioadă destul de lungă în care acea grăsime este prelucrată pentru a obține o substanță pură, care se injectează în regiunea fesieră. Injectarea ei ia destul de mult timp și aceasta, deoarece se face în mai multe planuri, pentru a obține rezultatul optim. Se face sub anestezie generală.

Reporter: Cât timp durează efectul?

Doctor: Din grăsimea injectată, 60% rămâne acolo pe viață, iar 40% se resoarbe în primul an. De aceea multe paciente trebuie să ia în considerare un refill la un an de la prima intervenție. Eu prefer să injectez cu 20-30% mai multă grăsime, tocmai pentru a preveni această problemă și a nu fi nevoie de o nouă operație.

Dr. Dinu Dumitrașcu
Telefon: 0723 948 812
E-mail: drdinu@beautydoc.ro
Web: https://www.beautydoc.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/Dr-Dinu-Dumitrascu-1681311225263852/
Instagram: https://www.instagram.com/beautydoc.ro/

Distribuie articolul

Lasă un comentariu