Strada Triajului – strada nimănui

Strada Triajului situată în comuna Baciu, dar care din punct de vedere administrativ ţine de Primăria Cluj-Napoca, are nevoie imediată de reabiliare. Cele 40 de familii care locuiesc pe această stradă reclamă starea deplorabilă în care se află. Despre acest lucru a vorbit și consilierul local PSD, Horia Nasra, scrie Ziua de Cluj.

Proprietar al acestei străzi este statul român, iar drumul se află în concesiunea Companiei de Căi Ferate SA. Din cauza situaţiei juridice complicate în care se află, strada nu poate fi reparată. Horia Nasra aruncă o mare parte din vină asupra primarului Clujului, Emil Boc.

„Fuga de responsabilitate este o conduită în primăria Cluj-Napoca și cu siguranță că dialogul instituțional trebuia realizat acum 8-9 ani. În acest moment 40 de familii își respectă angajamentele de cetățeni ai municipiului Cluj-Napoca însă primarul Emil Boc nu este interesat de subiect”, a declarat Nasra, potrivit sursei citate.

Primarul comunei Baciu, Florin Mureșan, a încercat să ușureze situația locuitorilor acestei străzi, intervenind la finalul anlui trecut cu câteva mașini de piatră, un buldoexcavator și un cilindru pentru tasare. Însă acest lucru nu este suficient, strada având nevoie să fie rebilitată complet.

O altă inițiativă a primarului comunei Baciu a fost reprezentată de trimiterea unei solicitări către CFR SA, prin care cerea clarificări cu privire la situaţia drumului. Răspunsul primit de la compania feroviară a fost următorul: „Strada Triajului se află în proprietatea statului român şi concesiunea CN CFR SA şi se află în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare”.

Din răspunsul celor de la CFR rezultă că ei ar trebui să fie cei care să se ocupe și de remedierea străzii.

 

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu