Pe strada Privighetorii din Baciu e imposibil să circuli cu mașina. Vezi cum răspund autoritățile

Locuitorii din Baciu trăiesc un adevărat calvar atunci când circulă cu mașinile pe strada Privighetorii din comună. Drumul este plin de gropi și denivelări, iar autoritățile nu iau nicio măsură, se plâng localnicii. Situația se îngreunează și mai mult seara, după ora 19:00, când de o parte și de alta a străzii sunt parcate mașini.

Un cititor al site-ului nostru a descris situația, trimițându-ne și câteva fotografii, prin care dorește să arate starea deplorabilă în care se află strada.

„Ca sa incepem de jos de la intersectie: canalul transversal de scurgere suna foarte tare si a aparut o denivelare in asfalt, in zona service-ului auto a aparut o gaura in sosea care este adanca si in care cineva a pus un jalon de plastic pentru ca autoritatile nu au luat nici o masura, chiar langa aceasta groapa mai sunt doua gropi mai mici in asfalt, mai sus nu are rost sa le enumar, pentru ca sunt multe denivelari”, ne-a declarat baceanul.

Potrivit localnicilor, de vină pentru gropile din asfalt sunt autoritățile care permit camioanelor de mare tonaj să circule în această zonă. Spre exemplu, strada Ciocârliei a fost asfaltată în timpul alegerilor. Din cauza autovehiculelor de mare tonaj, asfaltul proaspăt turnat a fost distrus.

„Zilnic trec prin această zonă si mi se pare ca situatia in prezent e mult mai gravă decât în poze.
Avand in vedere ca Primaria Baciu permite oricarei firme de constructii sa circule pe aceste străzi cu camioane de mare tonaj orice reparatie ar tine exact 2 zile.
In final, înainte de reparații ar trebui interzise camioanele de mare tonaj si după sa se repare drumurile”, a scris un alt localnic.

Pentru a clarifica această problemă, l-am contactat pe primarul Florin Mureșan. Potrivit acestuia, gropile din asfalt sunt rezultatul unor lucrări de branșament efectuate de o firmă. Primăria nu poate realiza reparațiile necesare din bugetul local, deoarece aceasta este treaba firmei respective.

„Acele gropi din carosabil au apărut în urma lucrărilor efectuate de către persoanele fizice sau juridice care locuiesc în acea zonă. Acel drum a fost reabilitat acum 4 ani, iar după cum știm, un drum are o garanție de 5 ani. Atât timp cât s-a intervenit asupra lui, fiecare și-a băgat apa, canalizarea, curentul, e normal ca acest drum să își piardă garanția. Ieri (19 octombrie) am fost în teren să văd despre ce e vorba. O firmă, al cărui nume nu îl știu, a efectuat lucrarea de branșament, dar încă nu a venit ca să asfalteze acea parte. Acum trebuie să facem cerere la RADP, pentru că în termenul solicitat pentru autorizația de spargere, nu a remediat acele gropi. Eu nu pot să le asfaltez din bugetul local, întrucât nu noi le-am produs”, ne-a declarat primarul.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu