Interviu cu viceprimarul comunei Baciu, János Balázs

Viceprimarul localității se prezintă și ne împărtășește prioritățile sale din acest prim mandat.

Știri din Baciu: Cine este János Balázs? Cum v-ați descrie?

János Balázs: Sunt nascut in 1 ianuarie 1971. De profesie sunt inginer TCM-ist. Ma consider o persoana onesta, cu dorinta de a face ceva util pentru comunitatea locala. Imi face placere sa ma implic in problemele curente ale comunitatii si mi-am dorit sa fac parte din administratia locala. Consider ca sunt la varsta la care am castigat suficienta maturitate si experienta de viata pentru a fi util celor din jur. Sunt un om echilibrat, de buna credinta si cu respect fata de toti cei pe care ii intalnesc. Celor care nu ma cunosc inca, si doresc sa ma cunoasca mai bine, le stau la dispozitie oricand cu placere.

Știri din Baciu: Sunteți de etnie maghiară. De ce ați ales să candidați pe listele PSD?

János Balázs: Consider ca idealurile si crezul unei persoane nu ar trebui sa fie neaparat determinate de etnie. Simt ca ideologia PSD ma reprezinta cel mai bine, cred ca bunastarea societatii in care traim va duce la bunastarea fiecarui individ in parte, indiferent de etnia din care face parte. Solidaritatea umana din punctul meu de vedere este mult mai importanta decat apartenenta etnica, dar evident relatia buna cu etnia maghiara din care fac si eu parte este deasemenea foarte importanta si este o chestiune de suflet pentru mine.

Știri din Baciu: Care considerați că sunt principalele probleme ale comunei?

János Balázs: Consider ca cea mai importanta problema a comunei este faptul ca nu este inca pe deplin valorificat potentialul de dezvoltare pe care o are. Continuarea dezvoltarii infrastructurii in comuna noastra, asfaltarea drumurilor ramase inca neasfaltate, introducerea apei potabile si a canalizarii in toate satele comunei, crearea unor conditii optime pentru toti potentialii investitori care doresc sa isi desfasoare activitatea pe raza comunei sunt lucruri foarte importante si le tratam cu maxima seriozitate. Din punctul meu de vedere, pentru o comunitate prospera este nevoie de cat mai multe activitati economice derulate pe raza comunei, aducand un dublu beneficiu, si anume incasari mai mari la bugetul local si crearea de noi locuri de munca. Totodata, un buget mai bogat ne va permite sa sustinem mai multe proiecte sociale, si un ritm accelerat de dezvoltare a comunei noastre.

Știri din Baciu: Ce priorități aveți în acest mandat?

János Balázs: Prioritatile in acest mandat sunt distribuirea apei potabile in satele Suceagu, Radaia si Mera, asfaltarea drumurilor de campie intens circulate, crearea unei zone de promenada si agrement in zona Cheile Baciului, construirea unei gradinite noi si moderne de capacitate mai mare in comuna Baciu, construirea unei hale agro-alimentare pentru locuitorii comunei Baciu, si nu in ultimul rand realizarea in colaborare cu consiliul judetean cel putin a primei etape dintr-un drum ocolitor pentru masinile de mare tonaj care astazi traverseaza Baciul.

Știri din Baciu: Cum decurge colaborarea cu primarul din Baciu, Ioan Florin Mureșan?

János Balázs: Asa cum de altfel ma asteptam inca din momentul investirii in functia de viceprimar, colaborarea cu D-nul primar ing. Ioan Florin Muresan decurge foarte bine. Ne cunoastem si avem o relatie foarte buna de cel putin 35 de ani, suntem de varste apropiate si am copilarit impreuna in comuna Baciu. Am pastrat o foarte buna relatie de prietenie inca de atunci si pana astazi, ambii suntem membri PSD, avem o viziune comuna si ne ajutam reciproc in indeplinirea sarcinilor care ne revin. Domnia sa nu este la primul mandat, a acumulat deja o experienta de un mandat, ceea ce ne ajuta foarte mult pe amandoi. Apreciez ca relatia de colaborare dintre noi decurge perfect, si sunt increzator ca acest lucru nu se va schimba in anii care urmeaza.

Știri din Baciu: Care credeți că sunt nevoile specifice ale comunității maghiare din Baciu?

János Balázs: Cred ca nevoile specifice ale comunitatii maghiare sunt de ordin cultural si artistic. Din punctul meu de vedere, comunitatea maghiara doreste sa aiba acces la educatie, la informare si la activitati cultural artistice in limba materna precum si la pastrarea traditiilor specifice zonei. Primaria si consiliul local sprijina aceste nevoi ale comunitatii maghiare. In scolile de pe raza comunei Baciu, unde este nevoie, sunt clase cu predare in limba maghiara, iar majoritatea activitatilor cultural artistice se bucura de sprijinul autoritatilor locale.

Știri din Baciu: Cum vedeți localitatea dvs. în 10-20 de ani?

János Balázs: Cred ca in urmatorii 10-20 de ani localitatea Baciu va deveni o extensie a municipiului Cluj-Napoca, iar cetatenii din aceasta localitate nu vor mai simti nicio diferenta intre traiul in Cluj-Napoca respectiv localitatea Baciu. Noi inca de pe acum incercam sa oferim aceste conditii tuturor locuitorilor din Baciu si in special celor din cartierul Tineretului, locuitori care din puct de vedere al preocuparilor si a modului de viata sunt practic oraseni. Am convingerea ca si celelalte sase sate din comuna vor face parte integranta dintr-o zona metropolitana puternica si vor cunoaste o dezvoltare ampla, specifica unei zone metropolitane autentice. Si la acest capitol, inca din mandatul trecut s-a reusit implementarea transportului in comun deservit de CTP Cluj-Napoca. Dupa ce distributia apei potabile se va realiza in satele Suceagu, Mera si Radaia consider ca vom mai face un pas important in acest sens.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu