Discursul primarului la deschiderea Zilelor comunei Baciu

Bună ziua, dragii mei baceni!

Bun venit musafirilor noştri, mici şi mari deopotrivă!

Mă bucur să va văd prezenţi în număr aşa de mare la sărbătoarea comunităţii noastre! Folosesc această ocazie pentru a va mulţumi tuturor celor care susţineţi – şi va implicaţi activ! – în bunul mers al traiului nostru împreună în aceste şapte sate. Sunt convins că fiecare dintre domniile voastre îşi doreşte sa traiasca în localităţi curate, întreţinute, pline de pace, bună voie şi voci zglobii de copii. Eu unul îmi doresc cu siguranţă!. Iar în calitate de primar, mă strădui, alături de echipa mea, să duc la bun sfârşit muncă pe care mi-am asumat-o, şi pentru care m-aţi mandatat domniile voastre. În acelaşi timp, sunt conştient că nu pot realiza nimic singur.Nimeni nu poate. Căci o comunitate este suma tuturor indivizilor. O comunitate reprezintă conlucrarea tuturor pentru scopuri comune, în beneficiul tuturor. Nici un om nu e o insula, domnilor. Ci suntem ÎMPREUNĂ. Şi suntem aici. acum. Doar noi avem puterea de a ne face vieţile mai bune, aici, acum, împreună. Respectându-ne, conlucrând şi împlinindu-ne datoria de oameni şi de cetăţeni. Ajutându-ne în nevoi şi în necazuri de care nimeni nu e scutit în viaţă. Iar ajutorul şi respectul îl datorăm bătrânilor noştri, cei ce ne-au crescut, sau au luptat pentru că noi azi să ne putem bucură cu toată inima. Va reamintesc însă că ajutorul este pentru neputinţă, doar astfel înnobilează. Iar nu pentru lene sau nepăsare, căci în aceste cazuri ajutorul doar adânceşte bolile sufletului, şi sărăceşte în van dăruitorul.

Eu cred într- un viitor demn şi puternic pentru comuna noastră. Cred în tinerii dinamici care aleg sa se mute aici, cred în bunii gospodari răsfiraţi în sate, cred în copiii care azi se ridică din acele case bine rânduite, cred în tot ce putem face, odată ce decidem să facem împreună. Cred că avem potenţialul de a deveni exemplu în judeţ, şi chiar în Transilvania.

Să sărbătorim deci, zilele comunei odată cu belşugul toamnei, dovadă hărniciei şi a muncii cu dragoste de oameni şi de întreagă fire! Cele doua zile să ne fie spre bucurie, împăcare şi împărtăşire. De mândrie pentru tot rodul muncii fiecăruia în parte, fie el în familie, la şcoală, la un birou, la un atelier sau la ogor! Sau în sala de repetiţii, precum artistii aici prezenti, si pe care îi salut cu bucurie!

Mulţumesc indeosebit doamnelor, mamelor şi soţiilor noastre, căci mereu bunătatea lor ţine laolaltă familiile, casele şi comunitatea, înţelepciunea lor aduce pacea şi bucuria.

Închei urându-vă petrecere frumoasă și multă sănătate.

Doamne ajută!

Distribuie articolul

Lasă un comentariu