Duminica, 5 iunie, au loc alegerile locale!

Duminica cetatenii Baciului hotarasc cine va conduce destinele localitatii in urmatorii 4 ani. Principalii competitori la primarie sunt Ioan Florin Muresan (PSD) si Petru Cosmin Maier din partea aliantei PNL-UDMR. La Consiliul Local, pe langa PSD, PNL si UDMR, prezente active in campanie au mai avut liberalii de la ALDE, PNTCD, Partida Rromilor si PPU.

Campania s-a desfasurat civilizat, candidatii alegand sa se prezinte direct alegatorilor, din poarta in poarta. Nu au lipsit insa contrele. Printr-o alianta PNL si UDMR spera sa isi asigure pozitiile de primar si viceprimar.  Astfel, in ultima saptamana viceprimarul UDMR a distribuit printr-un pliant acuze ca PSD are pe lista si candidati de alte etnii, acest lucru reprezentand in opinia dansului un atentat la adresa maghiarilor, manifestandu-si totodata sprijinul deschis pentru candidatul PNL Cosmin Maier.

Intr-o replica fara precedent, primarul Florin Muresan, de obicei retinut in declaratii, a comentat ca i se pare grav ca viceprimarul UDMR sa nu accepte ca un partid sa fie deschis catre cetateni de orice origine etnica si sociala, dar in schimb nu are retineri fata de sustinerea unor datornici sau a unor turnatori la securitate.

Aluzia din urma se refera la copresedintii PNL Baciu respectiv Cosmin Maier (ex-PDL) si Otvos Calin (PNL), ce ocupa locurile 1 si 2 pe lista de consilieri locali. Asa cum am aratat intr-o documentare pe baza datelor publicate de Ministerul de Finante, grupul de firme in care Cosmin Maier a ocupat pozitii de conducere si cu care e afiliat pe linie familiala, reprezinta cel mai mare datornic la bugetul comunei Baciu.

Adversarii ii reproseaza primarului Muresan, ca nu i s-a reziliat contractul de munca la fostul angajator, dupa alegerea in functia de primar. In replica acesta a spus ca situatia a fost o eroare contabila de scurta durata, ca nu a incasat salarii de la fostul loc de munca si ca firma respectiva nu a avut contracte cu primaria Baciu.

Indiferent de opinia politica bacenii sunt chemati la urne, duminica 5 iunie, fiind amenajate 4 sectii de votare in Baciu si cate una in satele apartinatoare.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu