Proiectul care prevede distribuirea apei în Suceagu, Mera și Rădaia este cu un pas mai aproape de realizare

Florin Mureșan, primarul comunei Baciu, a declarat pentru Ziua de Cluj că a fost emisă autorizaţia de construire a conductelor de distribuţie a apei în satele Suceagu, Mera și Rădaia. Acest proiect va fi gestionat de către Compania de Apă Someş (CAS).

Referitor la acest subiect, directorul CAS, Dorin Ciatarâş, a transmis că este posibil ca lucrările să înceapă în primăvara anului viitor, urmând ca acestea să fie finalizate până în toamnă.

„Proiectul din Baciu este finanţat din redevenţa Consiliului Judeţean Cluj şi este vorba de alimentarea cu apă în localităţile Mera, Suceagu şi Rădaia. Autorizaţia de construire este emisă de primărie, urmează ca documentaţia să fie afişată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pentru licitaţie. În circa 2-3 luni ar trebui ca licitaţia să fie decisă. Spre primăvara lui 2017 se pot începe lucrările. Dacă încep în primăvară, până în toamnă lucrările vor fi gata”, a declarat Ciatarâş pentru sursa citată.

Lucrările de introducere a apei potabile în zona comunei Baciu fac parte dintr-un proiect la care autorităţile lucrează de trei ani. În primă fază, a fost realizată aducţiunea apei pe 11,8 km, între localitățile Viştea şi Rădaia. De asemenea, a fost introdusă și o conductă până la şcoala şi până la o cişmea publică din Suceagu. Acum urmează distribuirea apei în cele trei sate: Suceagu, Mera și Rădaia.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu