Comuna Baciu beneficiază de un sistem performant de colectare a deșeurilor

Autoritățile locale au finalizat proiectul care prevedea amplasarea de pubele subterane în comuna Baciu. Astfel, începând cu finalul săptămânii trecute, băcenii beneficiază de un sistem performant de colectare a deșeurilor.

Astfel de pubele subterane au fost montate pe mai multe străzi din localitatea Baciu, dar și în centrul localităților Suceagu, Mera, Popești și Corușu.

Investiția se ridică la aproximativ 348.000 de lei, banii fiind alocați de la bugetul local al comunei.

Lucrările de introducere în subteran a pubelelor destinate colectării selective a deșeurilor au început încă din vară. La acel moment, primarul Florin Mureșan declara că „dacă nici cu aceste investiții nu vom reuși să adunăm selectiv deșeurile, vor mări din nou prețurile la serviciul de salubritate, până când populația va conștientiza că trebuie să adune selectiv.”

Reamintim că la sfârșitul lunii mai a acestui an, primarul Florin Mureșan anunța schimbarea felului în care se efectua plata serviciului de salubritate. În acest sens, pentru a evita ca și comuna Baciu să intre într-o „criză a deșeurilor”, așa cum s-a întâmplat în unele comune și orașe din județ, autoritățile locale au stabilit ca taxa de salubritate să fie calculată și plătită în funcție de cantitatea de deșeuri produsă de fiecare gospodărie. (Detalii aici).

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu