Capetele de Freză Pentru Unghii – Cum le Alegi pe Cele Corecte

Un capăt de freză pentru curățarea unghiilor ales în mod potrivit poate face mai mult decât să îți ofere șansa de a-ți curăța unghiile în vederea obținerii unei manichiuri perfecte. Acesta te ajută în același timp și să treci peste această etapă de curățare mai ușor, și să economisești timp prețios în întreaga procedură de realizare a manichiurii. Dar cum alegi capătul potrivit?

Există atât de multe modele de capete de freze pentru unghii, într-o varietate de materiale, forme, dimensiuni sau granulație, fiecare dintre acestea având un scop specific, pentru o utilizare diferită. Pentru a face o alegere potrivită în acest sens, iată câteva dintre informațiile care te vor ajuta mai bine să înțelegi care este rolul lor, cum funcționează acestea și care este scopul utilizării fiecărui model în parte.

Capete de freză din carbid

Capetele de freză din carbid sunt considerabil mai puternice decât cele din alte materiale. Acestea sunt utilizate mai ales pentru îndepărtarea unor produse specifice aplicate pe unghie, cum ar fi acrilul sau gelul. Pentru ca treaba să fie făcută în mod eficient și corect, este nevoie de un timp foarte scurt. Dar și atenția acordată procesului de curățare cu ajutorul acestor capete trebuie să fie pe măsură.

Mai mult decât atât, este nevoie de o oarecare experiență pentru utilizarea acestor capete de freză, deoarece o simplă alunecare ar putea duce la accidente nedorite.

Capetele de freză diamantate

Capetele de freză din diamant sunt extrem de durabile, iar utilizarea lor este una eficientă. Principalul avantaj al utilizării unor capete de freza din diamant este dat de timpul extrem de scurt de realizare a sarcinilor specifice de curățare, dar și de precizia maximă cu care se realizează curățarea.

Acestea pot fi derivate atât din mijloace naturale, cât și din materiale sintetice, iar pentru îndepărtarea reziduurilor de pe unghie, suprafața acesteia este practic zgâriată. Într-adevăr, acestea creează mai mult praf și mai multă căldură decât alte tipuri de capete de freză, însă vei avea siguranța unei utilizări de lungă durată a acestora, deoarece sunt ferite de riscul ruginirii după dezinfectare.

Capetele de freză din ceramică

Capetele de freză ceramice sunt utilizate cu precădere pentru a curăța țesutul unghiei. Acestea pot veni în diverse variante de duritate, de la cele aspru mediu la cele aspru delicat, extra dur și altele. Capetele de freză din ceramică produc mai puțină căldură și nu sunt expuse riscului de ruginire, ceea ce le oferă un mare avantaj.

Capetele de freză din piatră și din titan

Există și capete de freză din titan sau din piatră, două tipuri mai rar întâlnite, dar extrem de eficiente. Cele din titan sunt mai durabile decât capetele de freză convenționale, produc extrem de puțină căldură și sunt renumite pentru păstrarea celor mai bune calități.

Forma capetelor de freză și utilizarea specifică a acestora

Capetele de freză vin în mai multe variante de formă, fiecare dintre acestea având o utilizare specifică.

Capetele de freză cu formă cilindrică sunt perfecte pentru tăierea, scurtarea sau modelarea unghiilor. Acestea vin în diferite dimensiuni, însă oricât de mici ar fi, nu sunt potrivite pentru curățarea zonei cuticulelor, putând fi chiar dăunătoare.

Capetele de freză în formă de ac au, așa cum le spune și denumirea, o formă ascuțită, asemănătoare cu forma acului clasic. Acestea sunt ascuțite și înguste, fiind utile pentru a intra în spațiile înguste – de exemplu, pe părțile laterale ale unghiei. De asemenea, acestea pot fi folosite pentru realizarea unor modele specifice pe unghii.

Capetele de freză tip picătură sunt folosite pentru curățarea cuticulelor și pentru pregătirea acestei zone, astfel încât să fie evitată ridicarea patului unghiei. Cu ajutorul lor, unghia nu va fi deteriorată atunci când sunt curățate cuticulele, iar gelul sau acrilul va dura, în acest fel, mai mult.

Capetele de freză în formă de con pot fi utilizate în mai multe scopuri. Acestea pot curăța zonele de sub unghie, zona cuticulelor sau pereții laterali. Aceste capete pot fi folosite și pentru modelarea unghiei, însă este de preferat să fie evitată utilizarea în acest scop. 

Capetele de freză în formă de flacără sunt ideale pentru îndepărtarea unghiilor și pentru a îndepărta pielea moartă. Acestea fac extrem de ușoară curățarea zonei care împrejmuiește unghia, dar și curățarea sau realizarea unor retușuri în cazul unor imperfecțiuni.

Cum alegi capetele de freză în mod corect

Dintre toate modelele existente, alege ceea ce se potrivește nevoilor și preferințelor pe care le ai. Atunci când alegi capetele de freză, ține cont de dimensiunea tijei, de granulația pe care o au acestea, dar și de calitatea lor. Nu uita că pentru o utilizare de lungă durată este de preferat ca acestea să aibă o calitate cât mai mare.

De asemenea, pentru o utilizare îndelungată nu uita că trebuie să le cureți, să le igienizezi și să le depozitezi în mod corespunzător.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu