Care sunt realizările primarului Florin Mureșan în mandatul 2012-2016

Florin Mureșan, actualul primar al comunei Baciu, a câștigat în 2012 alegerile locale după o situație controversată. În urma voturilor, acesta obținuse 1702 voturi, în timp ce contracandidatul său, Ioan Gall, adunase 1704 voturi. Situația a fost una controversată, deoarece, opt buletine de vot au fost contestate (trei în favoarea PDL, iar cinci în favoarea UDMR), pe motiv că nu aveau pe ele ştampila, care s-a dezlipit, ci doar tuşul. În urma contestațiilor depuse de UDMR, Florin Mureșan a ieșit învingător.

În cei patru ani de mandat, Mureșan a reușit să își atingă principalele obiectivele, pentru care a militat în campania electorală de atunci.

„Acum patru ani m-am prezentat în faţa dumneavoastră sub deviza: „Cuvântul să devină adevăr, vorbele să se transforme în fapte, iar faptele în realităţi”.
Din respect faţă de interesul dumneavoastră de a trăi într-o localitate bine gospodărită şi cu responsabilitate faţă de încrederea pe care mi-aţi acordat-o acum patru ani, vă rog să primiţi Raportul cu privire la activitatea mea de Primar în aceşti 4 ani (2012-2016).”, a scris acesta raportul de primar.

Printre principalele proiecte demarate de Florin Mureșan în comuna Baciu se numără:

  • Modernizarea unor drumuri din comună și optimizarea transpotului în comun 

În decursul celor patru ani de mandat, mai multe străzi din comună au fost reabilitate: Magnoliei, Transilvaniei, Mercur, Pădurii, Planetelor, Jupiter, Bisericii Ortodoxe, Viilor, Iasomiei, Crinului, Privighetorii, Crizantemelor etc. De asemenea, au fost amenajate parcări în zona blocurilor și a fost realizat un zid de sprijin în localitatea Suceagu, pe străzile Viilor și Jupiter.

În ceea ce privește transportul public, cu sprijinul cetățenilor a fost încheiat un acord între comuna Baciu şi CTP Cluj privitor la introducerea transportului metropolitan cu autobuze RATUC.

  • Modernizarea principalelor utilități

Alte proiecte importante care au fost desfășurate în comuna Baciu sunt cele referitoare la utilități. Astfel, a fost modernizat iluminatul public pe mai multe străzi din comună și a fost realizată aducţiunea apei potabile pe magistrala Viştea-Mera-Rădaia (12 km) la care, ulterior, localnicii sau racordat.

  • Investiții în agrement și sport

O serie de investiții au fost realizate în parcuri și terenuri de sport. În acestă privință, au fost construite un teren de sport multifuncţional și o sală de sport la Şcoala din Baciu, iar cele deja existente în Coruşu şi Popeşti au fost modernizate. Mai multe parcuri și locuri de joacă pentru copii au fost construite sau modernizate.

  • Investiții în educație și cultură

Nici domeniile educației și culturii nu au fost neglijate. În acest sens, Şcoala Baciu a fost renovată, a fost construit Monumentul eroilor de la Coruşu, căminele culturale din Mera, Popeşti, Coruşu, Săliştea Nouă, Suceagu au fost reabilitate, iar pentru grupele folclorice din comuna Baciu au fost achiziționate costume populare din fonduri europene.

  • Modernizare sistem administrativ

O serie de modificări au avut loc și la nivelul sistemului administrativ. Astfel, a fost introdusă plata electronică a taxelor şi impozitelor locale, a fost creat un site al primăriei (www.primaria-baciu.ro),a fost realizată dotarea cu echipament şi programe informatice specifice pentru departamentele primăriei și transpunerea informaţiei în baze de date centralizate. De asemenea, a fost concepută strategia de dezvoltare 2014-2020 şi pregătirea proiectelor (canalizare) pentru accesarea fondurilor europene.

  • Stimularea economiei

Pentru stimularea economiei comunei Baciu, în decursul celor paru ani au fost atrași investitori pe plan local, (facilitarea investiţiei în Spitalul Polaris, care a creat aproape 200 sute de locuri de munca şi o importantă contribuţie la bugetul local), au fost construite hale industriale și au fost făcute investiții imobiliare.

„Am căutat să-mi respect promisiunea şi să fac lucrurile în aşa fel încât mâine să nu-mi fie ruşine de ceea ce am făcut azi; să-mi îndeplinesc cu responsabilitate angajamentele luate şi să pot răspunde în faţa oricui de tot ceea ce am făcut. Am avut un mandat cu multe realizări (se pot vedea la o analiză corectă şi cinstită); au fost poate şi angajamente neonorate, dar nu neapărat din vina mea”, a mai scris primarul.

Florin Mureșan și-a depus candidatura la funcția de primar al comunei Baciu și pentru alegerile locale din acest an, care vor avea loc în data de 5 iunie.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu