Alege Cărți de Medicină Care să te Ajute în Carieră!

Medicina este știința care stabilește diagnosticele, tratamentele și prevenirile bolilor. Aceasta pornește de la anatomia umană fundamentală, până la modele matematice complexe. Cu toate acestea, medicina nu a apărut ca știință așa cum este cunoscută astăzi. Șamanii și vracii căutau metode prin care să alunge duhurile rele. Aceștia considerau că orice mică sau mare durere este din cauza unei magii negre. Este limpede că nu acesta era adevărul, și că durerile de măsea sau de cap spre exemplu pot apărea la absolut orice persoană.

Cu trecerea anilor, medicina a avansat, astfel, foarte mulți oameni au început să-și dorească să lucreze și ei în acest domeniu, să salveze vieți și să diagnosticheze oamenii bolnavi. Pare interesant, practic ești un mic ,,explorator” sau ,,cercetător”, care caută problema, iar când o găsești trebuie să fii sigur că tratamentul pe care îl vei administra celui care va avea nevoie de el va fi cel mai bun, cel de care are cea mai mare nevoie.

Cărți sugestive despre medicină

Dacă ești medic sau dacă îți dorești să devii un doctor foarte bun, te invit să descoperi câteva cărți care te vor ajuta să afli mai multe despre domeniul pe care l-ai ales și care îți place.

Cartea ,,When Breath Becomes Air”, scrisă de autorul Paul Kalanithi este o lectură care i-a făcut pe mulți oameni să plângă. Până la urma urmei în medicină nu sunt doar cazuri fericite, unde oamenii doar au supraviețuit, ci sunt și tragedii, unde mulți oameni mor în salvări, în elicoptere Smurd, pe mese de operații, în paturile în care au zăcut mult timp și în multe alte locuri.

Aceasta este o carte recomandată tuturor studenților care sunt la medicină, dar nu numai, datorită perspectivei devastatoare în ceea ce privește moartea. Până la urmă omul este neînarmat în fața morții, ea vine fără să te întrebe nimic, pur și simplu te ia atunci când nu te aștepți. Pare înfricoșător, dar nu este chiar așa, fiindcă toți cei care mor au toate șansele să ajungă în Raiul cel drag lui Dumnezeu, unde practic este paradisul, locul în care orice om și-ar dori să ajungă.

,,When Breath Becomes Air” este un roman inspirațional pentru toți oamenii, fiindcă este scrisă de un autor care a devenit medic, și totodată un pacient diagnosticat cu o boală care nu i-a dat posibilitatea să trăiască mai mult de treizeci și opt de ani.

În ciuda eșecurilor legate de COVID-19, 2020 a fost anul în care s-au creat peste douăzeci de noi medicamente pentru cancer. Azra Raza este autoarea cărții ,,The First Cell: And the Human Costs of Pursuing Cancer to the Last”, unde vorbește despre modul în care poți descoperi că o persoană are cancer, dar și despre cum o poți salva în calitate de medic.

Cartea transmite un mesaj sigur, și acela că nu toate medicamentele pentru această boală incurabilă pot salva toate viețile, din cauza faptului că oamenii sunt diferiți, nu poți să îi dai unui adult care poartă la picior mărimea treizeci și opt, o pereche de șosete treizeci și doi. Exact așa este și în cazul bolilor, motiv pentru care mulți cercetători caută tratamente pentru toate tipurile cancer.

Cartea ,,The First Cell: And the Human Costs of Pursuing Cancer to the Last”, scrisă de  Dr. Jerome Groopman și Raphael Recanati, este o lectură foarte apreciată, mai ales de medici, rezidenți și studenți la medicină. Aici poți afla multe experiențe pe care mulți doctori le-au trăit cu diferiți pacienți, spre exemplu o anumită femeie în vârstă de treizeci de ani a suferit zilnic crampe abdominale și a slăbit extrem de mult.

Timp de aproape cincisprezece ani, medicii au fost supărați și nu au reușit să obțină un diagnostic corect, prin urmare nu au putut găsi tratamentul potrivit. Cartea evidențiază cât de incert este domeniul carierei în sine, chiar și astăzi. Lectura nu omite să sublinieze că aceste eșecuri și greșeli în medicină pot fi corectate prin înțelegerea corectă a modului în care gândesc medicii.

Având în vedere impactul pe care la avut CORONA VIRUS și a vaccinurilor COVID-19 asupra sistemelor imunitare a milioane de oameni din întreaga lume, nu toate rezultatele au fost cele dorite. Matt Richtel este un jurnalist la New York Times care e câștigat de asemenea Premiului Pulitzer. Mai mult de atât, el este scriitorul cărții ,,An Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System: A Tale in Four Lives”, carte care a avut un mare succes și care a atras atenția multor oameni pasionați de medicină.

Locul perfect de unde poți cumpăra cărți despre medicină

Există foarte multe cărți legate de medicină. Dacă ai o listă întreagă cu diferite romane pe care ți-ai dori să le citești, alege să le achiziționezi de pe Books Express. Este o librărie online, de unde mii de oameni aleg să-și cumpere cărți din toate domeniile, datorită gamei variate pe care o au, a metodelor de plată convenabile pentru orice persoană și a transportului care este unul foarte rapid.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu