A început amplasarea pubelelor subterane în comuna Baciu

Primarul Florin Mureșan anunță începerea amplasării pubelelor subterane în comuna Baciu, pe străzile Bisericii Ortodoxe, Jupiter și Neptun.

Pe lângă aceste pubele subterane, vor mai fi achiziționate alte patru pubele supraterane de colectare selectivă a deșeurilor. Acestea urmează să fie amplasate, în perioada următoare, în centrul localităților Suceagu, Mera, Popești și Corușu,

„Dacă nici cu aceste investiții nu vom reuși să adunăm selectiv deșeurile, vor mări din nou prețurile la serviciul de salubritate, până când populația va conștientiza că trebuie să adune selectiv. Pubelele vor deveni funcționale în cel mult o lună”, ne-a transmis edilul băcean.

Investiția se ridică la aproximativ 348.000 de lei, banii fiind alocați de la bugetul local al comunei.

Reamintim că la sfârșitul lunii mai a acestui an, primarul Florin Mureșan anunța schimbarea felului în care se efectua plata serviciului de salubritate. În acest sens, pentru a evita ca și comuna Baciu să intre într-o „criză a deșeurilor”, așa cum s-a întâmplat în unele comune și orașe din județ, autoritățile locale au stabilit ca taxa de salubritate să fie calculată și plătită în funcție de cantitatea de deșeuri produsă de fiecare gospodărie. (Detalii aici)

 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu