Primar Baciu: „Sunt mulțumit de decizia Guvernului. Comuna Baciu nu a avut niciodată asemenea sprijin!”

Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, a anunțat inverstiții importante ale Guvernului PSD în județul Cluj. Astfel, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vor fi alocați  670,367,594 de lei pentru obiective de dezvoltare și modernizare a județului.

Pentru comuna Baciu, autoritățile naționale au stabilit alocarea sumei de aproximativ 20,2 milioane de lei, bani ce vor fi utilizați pentru implementarea mai multor proiecte necesare dezvoltării comunei.

„Sunt mulțumit de decizia Guvernului. Comuna Baciu nu a avut niciodată asemenea sprijin, asemenea suport financiar. Noi suntem pregătiți cu toate proiectele pentru partea de infrastructură, inclusiv cu proiectele care prevăd introducerea gazului în Suceagu, Mera și Rădaia, dar până acum nu am avut suficiente fonduri pentru a le implementa. Dacă luăm în calcul și fondurile europene pe care am reușit să le obținem, comuna Baciu dispune în acest an de aproximativ 7 milioane de euro”, ne-a declarat primarul Florin Mureșan.

Potrivit edilului băcean, săptămâna viitoare se vor semna contractele pentru primirea banilor, urmând ca mai apoi, treptat, să intre în desfășurare proiectele.

„Pe strada Planetelor deja avem autorizațiile de construcție, ceea ce înseamnă că lucrările pot să înceapă imediat. Inclusiv în cazul proiectului de construire a grădiniței din Baciu avem scoase toate avizele. Aici mai trebuie făcut doar proiectul tehnic. Preconizez că anul viitor, când va începe anul școlar, comuna Baciu va avea una dintre cele mai moderne grădinițe din județ. În cazul celorlalte proiecte eu zic că va mai dura două, trei luni pentru fiecare, timp necesar obținerii avizelor”, a mai precizat primarul Mureșan.

Reamintim că banii pe care comuna Baciu îi va primi de la Guvern vor fi folosiți pentru realizarea următoarelor obiective:

  • înființare rețea de canalizare în localitățile Sălistea Nouă, Corușu, Popești și stație de epurare în localitatea Popești: 5,665,478.00 lei,
  • rețea de canalizare și stație de epurare în localitatea Suceagu: 10,048,906.00 lei,
  • construire grădiniță în comuna Baciu: 4,536,069.37 lei.
Distribuie articolul

Lasă un comentariu