Vezi care sunt prioritățile Primăriei Baciu pentru perioada următoare

Reprezentanții Primăriei comunei Baciu au dezvăluit jurnaliștilor Ziua de Cluj proiectele prioritare pe care doresc să le pună în aplicare în perioada următoare.

Obiectivul general pentru acest mandat pe care conducerea primăriei Baciu și l-a stabilit este apropierea cât mai mult posibil de municipiul Cluj-Napoca, ținând cont de faptul că în ultima perioadă populaţia comunei a depăşit 10.000 de locuitori, iar cei mai mulţi dintre aceştia lucrează în Cluj-Napoca şi îşi duc copiii la şcolile de acolo.

Printre proiectele prioritare pe care administrația din Baciu le are în vedere în această perioadă se numără și construirea noii grădiniţe din comună, pentru care au fost depuse recent avizele pentru autorizare.

„Grădiniţa va fi construită pe aceeaşi locaţie, dar mai în spate, se va construi până când va fi gata, iar în acel moment, cea veche se va demola iar apoi se va amenaja locul de joacă din faţă, pentru că noua clădire este mult mai în spate, cu o curte foarte generoasă”, a declarat pentru sursa citată Janos Balazs, viceprimarul comunei.

Alt proiect care urmează să fie demarat face referire la punerea în valoare a zonelor cu potenţial turistic. „În zona Cheile Baciului avem în plan să facem un drum asfaltat, de la cabană până la lac, de aproximativ 1,2 kilometri, în special pentru zona de agrement. În momentul în care nu poţi ajunge uşor acolo, chiar dacă zona este frumoasă, e greu să o pui în valoare ca zonă de agrement”, a mai declarat Balazs.

Totodată, conducerea comunei urmează să demareze și proiectele care vizează distribuţia apei potabile în localităţile Suceagu, Mera şi Rădaia, şi asfaltarea a 8,14 kilometri de drumuri agricole, un proiect pe fonduri europene, în valoare de 1 milion de euro.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu