Taxa de salubritate se va putea scumpi de la 1 martie în comuna Baciu

Autoritățile locale au avut ieri seară o întâlnire cu asociațiile de proprietari din comună. Principala temă dezbătută în cadrul ședinței a fost cea legată de salubritate.

Primarul Florin Mureșan îi îndeamnă pe cetățeni să  colecteze selectiv deșeurile, în caz contrar va fi nevoit să scumpească taxa de salubritate. Comparativ cu anul trecut, când tona de deșeuri dusă la rampă costa 217 lei, taxa din acest an a crescut la 297 de lei/tona de deșeuri.

În prezent, taxa de salubritate pe care locuitorii comunei Baciu o achită este de 9 lei + TVA/lună/persoană, însă autoritățile iau în calcul scumpirea acesteia, în funcție de cantitatea de deșeuri care va fi dusă la rampă. De asemenea, începând cu data de 1 martie a.c., persoanele care nu au contract cu firma de salubritate sau care pe declarația pe propria răspundere nu și-au trecut corect numărul de persoane din familie, vor trebui să plătească o taxă suplimentară care se va adăuga la impozit, în valoare de 1.000 de lei.

Totodată, în urma solicitărilor cetățenilor, edilul băcean a declarat că are în vedere achiziționarea de noi tomberoane.

„Încercăm să investim mai mulți bani în partea de salubritate ca să educăm cetățenii în mod corect. Acum firma de salubritate a mai achiziționat câteva tomberoane, dar vă dați seama că nu putem investi nici noi foarte mult, având în vedere că anul trecut am plătit undeva la 9.800.000 de lei doar pentru depozitarea la rampă. Toți banii acolo s-au dus”, a declarat primarul.

Subiectul salubrității va fi dezbătut din nou în cadrul unei șendințe care va avea loc în data de 15 februarie. La această ședință vor lua parte acționarii de la consiliile locale din Baciu și Aghireșu. În cadrul acestei întruniri se va stabili și prețul care va fi practicat în continuare de cetățeni pentru serviciul de salubritate.

 

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu