Se apropie alegerile. Cine ne sunt candidatii?

In mai putin de doua saptamani vor avea loc alegerile locale.

In comuna Baciu, trei candidati concureaza pentru pozitia de primar al comunei, in timp ce la Consiliul Local opt partide au depus liste. Ne propunem sa ii prezentam pe cei care aspira la pozitia de conducator al administratiei locale in perioada 2016-2020.

La primarie, principalii candidati vin din partea PSD si a PNL, deoarece anul acesta UDMR nu a depus o candidatura pentru Primarie. Renuntarea UDMR-ului e cu atat mai surprinzatoare, avand in vedere influenta politica la nivelul comunei.

Petru Cosmin Maier este candidatul PNL. In varsta de 44 de ani, Maier este casatorit si are doi copii. Politician local cu vechime, Cosmin Maier a fost 16 ani consilier local si parte din vechea echipa PDL a fostului primar Ioan Pop, care a condus Baciu mai bine de 20 de ani pana in 2012. Maier este fostul presedinte al PDL Baciu si actualul co-presedinte al PNL Baciu. El are studii economice la universitatea particulara Bogdan-Voda si detine sau a detinut functii de conducere in diverse firme din comuna, precum Mayer Pane si Imperial MPB. De acest lucru se leaga si contestatarii acestuia, acuzand ca aceste firme au acumulat datorii foarte mari la stat si la bugetul local, in valoare cumulata de aproape 1 milion de RON.

De altfel, respectivele firme conduse de Cosmin Maier sunt printre cei mai mari datornici la bugetul local al comunei Baciu.

Candidatul PNL promite sa rezolve o parte din problemele identificate in intalnirile cu cetatenii, precum canalizarea, cabinete destinate consultatiilor medicale, piata agro-alimentara sau salubrizarea.

tip

NUMELE

JUDET

LOCALITATE

STRADA

NUMAR

TotaldeIncasat

PJ

MAYER PANE BACIU SRL

CLUJ

BACIU

TRANSILVANIEI

205

545616

PJ

FUNDATIA MAIER

CLUJ

BACIU

TRANSILVANIEI

205

9588

PJ

IMPERIAL MPB SRL

CLUJ

BACIU

TRANSILVANIEI

205

17911

 

cod identificare fiscala

denumire

obligatii principale la bugetul de stat

obligatii accesorii la bugetul de stat

obligatii principale la bugetul asigurarilor sociale

obligatii accesorii la bugetul asigurarilor sociale

obligatii principale la bugetul asigurarilor de somaj

obligatii accesorii la bugetul asigurarilor de somaj

obligatii principale la bugetul de sanatate

obligatii accesorii la bugetul de sanatate

18341060

IMPERIAL MPB SRL

57157

4089

22756

2489

954

112

9906

1057

6569782

MAYER PANE BACIU S.R.L.

372096

466722

48467

19441

1823

814

16717

6670

Ioan Florin Muresan (PSD) este actualul primar al comunei. De profesie este inginer, fiind absolvent al Universitatii Tehnice din Cluj. In varsta de 46 de ani, el este casatorit si are un fiu. Primarul Muresan a castigat alegerile in 2012, la o diferenta de cinci voturi fata de urmatorul clasat, producand o surpriza politica, dupa ce, peste 20 de ani, comuna fusese condusa de Ioan Pop, din partea PDL.

Primarul Muresan a publicat un raport cu realizarile in cei 4 ani de mandat, printre care introducerea transportului public CTP in comuna, realizarea magistralei de apa potabila pentru Mera, Suceagu si Radaia, informatizarea primariei, renovarea spatiilor pentru gradinita si scoala, renovarea si reabilitarea caminelor culturale, reabilitarea mai multor poduri, drumuri si strazi, construirea salii de sport si a terenului multifunctional, pregatirea proiectelor pentru investitii in canalizare sau atragerea investitiei Polaris.

Pentru urmatorul mandat isi propune cu prioritate realizarea etapizata a ocolirii rutiere a Baciului, extinderea sistemelor de canalizare, modernizarea salubritatii, modernizarea si extinderea spatiilor pentru scoala si constructia unei noi gradinite.

La confruntare mai participa un al treilea candidat, Matei Ioan, din partea PNTCD. Ioan Matei este eternul challenger, dansul candidand la alegerile trecute din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu. Domnul Matei este inginer, absolvent al Facultatii de Mecanica si provine din Salistea Noua. Printre propunerile sale se afla amenajarea unei baze sportive, constructia unei gradinite, constructia unui abator, deschiderea unui targ pentru produse agricole

Alegerile au loc in data de 5 iunie , fiind amenajate 4 sectii de votare in Baciu si cate una in satele apartinatoare.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu