Primăria Baciu oferă noi soluții pentru fluidizarea traficului din comună. Vezi care sunt acestea

Traficul aglomerat reprezintă o adevărată problemă cu care localnicii din Baciu se confruntă zi de zi. Reprezentanții comunei vin cu câteva soluții, una dintre acestea fiind montarea de semafoare în punctele cu probleme, informează Ziua de Cluj.

Primarul Florin Mureșan a declarat pentru sursa citată că are în vedere montarea semafoarelor în patru zone problematice: lângă benzinăria Petrom, în zona Napolact (unde este şi staţia autobuzului 31), lângă căminul cultural din comună şi lângă Şcoala Generală. Momentan, se lucrează la un proiect în acest sens, urmând ca mai apoi acesta să fie trimis Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale spre avizare. După rezolvarea acestui pas, va fi organizată și o licitație de atribuire a lucrărilor. Ținând cont de procedurile care trebuie urmate, va dura destul de mult până când proiectul va fi finalizat. Această investiție va fi acoperită integral din bugetul local.

Tot în scopul fluidizării traficului, primarul comunei a declarat că împreună cu reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca şi cu cei ai Consiliului Judeţean Cluj, urmărește demararea unui alt proiect. Este vorba despre realizarea unei alte centuri de ocolire a comunei Baciu, care ar urma să aibă următorul traseu: să plece din Tăietura Turcului (zona Tetarom), să treacă pe strada Triajului şi să iasă undeva în satul Suceagu.

Recent, comunei Baciu i-a fost alocată suma de 1 milion de euro, bani europeni care urmează să fie folosiți în scopul decongesionării traficului din comună, prin realizarea unei șosele ocolitoare ce va avea următorul traseu: str. Jupiter – str. Neptun – str. Bisericii Ortodoxe și str. Valea Seacă.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu