Încă din cele mai vechi timpuri, podoaba capilară a fost unul din simbolurile frumuseții feminine. Chiar și în prezent, un păr lucios și plin de viață este un semn de sănătate. Noile tendințe în îngrijirea părului se bazează pe cunoașterea părului și a necesităților acestuia. Cele mai importante elemente de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești un păr lucios și sănătos sunt hidratarea și nivelul de proteină. Acestea două pot fi obținute și echilibrate cu ajutorul măștilor, balsamurilor și a uleiurilor.
În îngrijirea pielii și a părului uleiurile alimentare presate la rece sunt utile datorită acizilor și mineralelor pe care le conțin, cât și datorită faptului că sunt emoliente.
Iată câteva uleiuri din bucătăria ta pe care le poți folosi pentru a obține un scalp curat și un păr sănătos
Uleiul de cocos – sursă de grăsimi sănătoase și remediu împotriva mătreții
Uleiul de cocos are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră. Folosit în combinație cu uleiul de ricin și cu vitamina A întărește firul de păr și combate mătreața. Aplică pe scalp prin mișcări circulare ulei de cocos si lasă-l o oră, după care spală-ți părul în mod obișnuit. Îți vei hidrata intens scapul scăpând de mătreață, iar firul de păr va deveni și el mai strălucitor și buclele vor fi mai definite.
Uleiul de măsline – aurul lichid mediterenean din salate și din păr
Uleiul de măsline are o aromă deosebită și este folosit în bucătăria mediteraneană datorită multiplelor sale proprietăți benefice. Grăsimile monosaturate hidratează părul uscat și degradat, în timp ce vitaminele și mineralele întăresc și stimulează creșterea părului. Uleiul de măsline se aplică atât pe scalp, cât și pe lungimea firului de păr înainte de spălare.
Uleiul de argan – remediul natural împotriva căderii părului
Uleiul de argan este revelația industriei cosmetice, datorită concentrației mari de vitamina E, acizi nesaturați și antioxidanți. Astfel că îl regăsim în creme de față, măști și în balsamuri de păr care au drept scop stoparea căderii părului, tratarea mătreții și revitalizarea podoabei capilare, făcâbdu-l strălucitor. Uleiul de argan este recomandat a se utiliza pe lungimea firului de păr proaspăt spălat și uscat.
Uleiul de ricin – calmează iritațiile pielii și întărește firul de păr
Uleiul de ricin este bogat în acizi grași nesaturați și acizi grași omega 6. Folosit în tratarea părului, acesta previne căderea părului și determină accelerarea ritmului de creștere, protejând vârful și împiedicând despicarea acestuia. Uleiul de ricin se aplică pe scalp ușor încălzit prin mișcări circulare. Masajul scalpului nu numai că relaxează, dar stimulează și activitatea foliculilor. Asemenea celui de cocos, uleiul de ricin se lasă pe păr timp de o oră sau chiar două, după care se înlătură prin șamponare repetată până când simți că firul de păr este curat șiîți dă senzația de ușor scârțâit.
Natura este cel mai bun prieten al nostru atât atunci când e vorba de alimentele pe care le folosim când gătim, cât și atunci când căutăm metode potrivite pentru a ne îngriji părul și tenul. Nu degeaba se spune că frumusețea naturală este adevărata frumusețe, nu-i așa?