Întabulările greșite de pe strada Jupiter pot compromite accesarea unui proiect european de 7 milioane de euro

untitled

Reprezentanții comunei Baciu au discutat problemele străzii Jupiter în cadrul unei ședințe care a avut loc, aseară, în prezența administratorilor asociațiilor de locatari din zona cartierului Tineretului, a investitorilor din acea zonă și a topografilor.

Pentru ca primăria să poată investi în zona străzii Jupiter (reabilitarea și modernizarea drumului și amenajarea de alei pentru pietoni) este nevoie ca aceasta să fie întabulată. Acest lucru nu se poate face deoarece toate întabulările vechi ale blocurilor și parcărilor au fost realizate greșit (se suprapun peste drum).

„Suntem împiedicați de unii constructori care nu și-au făcut treaba până la capăt. În nenumărate rânduri le-am solicitat să vină să predea aceste drumuri pe care dorim să le amenajăm și pe care nu putem deoarece sunt întăbulați mulți proprietari peste ele”, a declarat primarul Florin Mureșan.

Greșelile făcute de foștii constructori împiedică, totodată, autoritățile să acceseze un proiect european în valoare de 7 milioane de euro cu ajutorul căruia ar putea fi modernizate toate drumurile din comună. Situația străzii Jupiter poate compromite accesarea acestor fonduri, deoarece singura condiție impusă de autoritățile europene este ca drumurile și proprietățile din comună să fie întabulate corespunzător.

Autoritățile locale îi roagă pe cetățenii din zonele cu probleme (care au fost transmise administratorilor ascociațiilor de locatari prezenți în cadrul ședinței) să coopereze pentru rezolvarea acestei situații dificile mai ales pentru că în unele cazuri sunt implicate și bănci.

„Încercăm să preluăm aceste drumuri ca să venim în spijinul dumneavoastră pentru a le amenaja. Dar în primul rând trebuie să vă rezolvați dumneavoastră, ca și locatari, problemele cu terenurile. Acestea sunt procedurile, nu pot să construiesc pe terenul privat al cuiva”, a mai declarat primarul.

 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu