Horia Nasra: Patru proiecte importante pentru Baciu intră în linie dreaptă

În căutare de identitate, într-o permanentă luptă pentru acomodare între vechi şi nou, comuna Baciu este una dintre localităţile care s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani, proximitatea Clujului dar şi seriozitatea primarului Florin Mureşan fiind ingredientele reuşitei administrative.

În 2018, primăria Baciu va demara patru proiecte importante pentru care Florin Mureşan a obţinut finanţare guvernamentală în 2017: Extindere rețea de canalizare pe străzile Brădetului, Planetelor, Cimitirului, Salcâmului și Mesteacănului în comuna Baciu – 2,862,363.00 lei; Înființare rețea de canalizare în localitățile Sălistea Nouă, Corușu, Popești și stație de epurare în localitatea Popești comuna Baciu – 5,665,478.00 lei; Rețea de canalizare și stație de epurare în localitatea Suceagu, comuna Baciu – 10,048,906.00 lei; Construire grădiniță în comuna Baciu – 4,536,069.37 lei.

“Faptul că Guvernul României susţine dezvoltarea infrastructurii comunei Baciu cu 23 milioane lei este îmbucurător. Cu siguranţă că cele patru proiecte finanţate se adaugă galeriei cu realizări ale primarului Florin Mureşean, care şi-a confirmat deviza: Cuvântul să devină adevăr, vorbele să se transforme în fapte, iar faptele în realităţi” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

Care sunt realizările primarului Florin Mureşan pentru care locuitorii comunei Baciu l-au votat a doua oară consecutiv?

  • Modernizarea unor drumuri din comună și optimizarea transpotului în comun 

În decursul celor patru ani de mandat, mai multe străzi din comună au fost reabilitate: Magnoliei, Transilvaniei, Mercur, Pădurii, Planetelor, Jupiter, Bisericii Ortodoxe, Viilor, Iasomiei, Crinului, Privighetorii, Crizantemelor etc. De asemenea, au fost amenajate parcări în zona blocurilor și a fost realizat un zid de sprijin în localitatea Suceagu, pe străzile Viilor și Jupiter.

În ceea ce privește transportul public, cu sprijinul cetățenilor a fost încheiat un acord între comuna Baciu şi CTP Cluj privitor la introducerea transportului metropolitan cu autobuze RATUC.

  • Modernizarea principalelor utilități

Alte proiecte importante care au fost desfășurate în comuna Baciu sunt cele referitoare la utilități. Astfel, a fost modernizat iluminatul public pe mai multe străzi din comună și a fost realizată aducţiunea apei potabile pe magistrala Viştea-Mera-Rădaia (12 km) la care, ulterior, localnicii sau racordat.

  • Investiții în agrement și sport

O serie de investiții au fost realizate în parcuri și terenuri de sport. În acestă privință, au fost construite un teren de sport multifuncţional și o sală de sport la Şcoala din Baciu, iar cele deja existente în Coruşu şi Popeşti au fost modernizate. Mai multe parcuri și locuri de joacă pentru copii au fost construite sau modernizate.

  • Investiții în educație și cultură

Nici domeniile educației și culturii nu au fost neglijate. În acest sens, Şcoala Baciu a fost renovată, a fost construit Monumentul eroilor de la Coruşu, căminele culturale din Mera, Popeşti, Coruşu, Săliştea Nouă, Suceagu au fost reabilitate, iar pentru grupele folclorice din comuna Baciu au fost achiziționate costume populare din fonduri europene.

  • Modernizare sistem administrativ

O serie de modificări au avut loc și la nivelul sistemului administrativ. Astfel, a fost introdusă plata electronică a taxelor şi impozitelor locale, a fost creat un site al primăriei (www.primaria-baciu.ro),a fost realizată dotarea cu echipament şi programe informatice specifice pentru departamentele primăriei și transpunerea informaţiei în baze de date centralizate. De asemenea, a fost concepută strategia de dezvoltare 2014-2020 şi pregătirea proiectelor (canalizare) pentru accesarea fondurilor europene.

  • Stimularea economiei

Pentru stimularea economiei comunei Baciu, în decursul celor paru ani au fost atrași investitori pe plan local, (facilitarea investiţiei în Spitalul Polaris, care a creat aproape 200 sute de locuri de munca şi o importantă contribuţie la bugetul local), au fost construite hale industriale și au fost făcute investiții imobiliare.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu