Fonduri nerambursabile de până la 200.000 de lei pentru micii întreprinzători

Micii întreprinzători care își vor deschide o afacere în perioada următoare vor primi din partea statului fonduri nerambursabile în valoare de până la 200.000 de lei, informează Instituția Prefectului Județului Cluj. Acest lucru este posibil prin intermediul Programului Start-up Nation Romania.

„Programul nu este încă operalizaționat; în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență (n.r. 10/2017), Ministerul pentru /mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenorit va elabora și depune aprobării Guvernului o hotărâre privind aprobarea normelor de implementare a schemei de ajutor de minimis.

Având în vedere importanța susținerii de noi afaceri la nivel local, vă rugăm să urmăriți lansarea oficială a programului, estimată pentru data de 1 mai”, au transmis autoritățile județene.

Întreprinderile care vor beneficia de ajutorul de minimis în condițiileProgramului Start-up Nation Romania trebuie să facă dovada, la momentul depunerii cererii de decont, a angajării, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată și cu normă întreagă, a minimum doi salariați, precum și obligația menținerii celor două locuri de muncă pentru cel puțin trei ani, începând cu anul următor plății ajutorului de minimis.

facebook.com
Distribuie articolul

Lasă un comentariu