Evoluția aparatelor electrocasnice! Care sunt cele mai folosite în casele oamenilor?

Aparatele electrocasnice au devenit tot mai populare în ultimii ani, dar și mult mai performante și mai practice. De aceea, ele nu lipsesc niciodată din casele oamenilor.

Electrocasnicele – ajutorul tău de nădejde!

Știai că:

– primul frigider a apărut în anul 1900 și a fost prezentat sub forma unei cutii cu gheață; 

– primul aspirator electric a apărut în anul 1905 și cântărea 40 de kilograme;

– primul televizor a apărut în anul 1884 și era, de fapt, o cutie de lemn cu o lupă încorporată în panoul frontal.

  1. Frigiderul

Atunci când cantitatea de alimente pe care dorești să o depozitezi este mare, este posibil ca frigiderul sau combina frigorifică să nu fie de ajuns. În acest caz, poți opta pentru o ladă frigorifică de pe altex.ro, spre exemplu, unde poți găsi o varietate de modele.

Avantajele unei lăzi frigorifice:

– costuri mai reduse, pe termen lung;

– eficiență energetică mai ridică;

– iluminat interior;

– mult mai potrivită în cazul în care este necesară depozitarea mai multor alimente;

– posibilitatea de reglare a temperaturii.

  1. Aspiratorul

Aspiratorul este un aparat electrocasnic practic, util, care ne ajută să eliminăm praful și murdăria. În funcție de tipul și dimensiunile locuinței tale, poți opta pentru un aspirator clasic sau un aspirator robot. 

Dacă ai de curățat o suprafață goală sau cu puțin mobilier, aspiratorul robot este exact ceea ce ai nevoie. Acest aparat electrocasnic va face treaba în locul tău, în timp ce tu te poți ocupa de altceva. În schimb, dacă suprafața pe care dorești să o cureți are multe corpuri de mobilier și acestea nu sunt suspendate, ia în considerare că aspiratorul robot se va împotmoli de multe ori și va avea nevoie de ceva timp să se reconfigureze. De asemenea, aspiratorul robot nu curăță foarte bine colțurile sau suprafața de sub mobilier.

Aspiratorul clasic are un motor mai puternic și curăță mai bine covoarele. Dar, este mult mai zgomotos, iar schimbarea sacului cu praf și mizerie poate fi deranjantă pentru persoanele cu alergii. Aspiratorul robot are un design elegant și este silențios, dar este mult mai costisitor decât un aspirator clasic.

  1. Televizorul

Televizorul este aparatul electrocasnic care probabil nu lipsește din locuința nimănui. Acesta este folosit ca o sursă de divertisment și relaxare după o zi lungă și stresantă. Chiar dacă există multe programe cu conținut neadecvat, există și programe cu informație foarte educativă, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Totodată, te ajută să rămâi informat cu privire la ultimele știri apărute.

În prezent, datorită smart tv-ului, poți face mult mai multe lucruri pe un televizor:

– poți naviga pe internet;

– poți accesa rețelele de socializare;

– poți urmări videoclipuri și poți asculta muzică;

– poți urmări serialele preferate de pe;

– te poți juca.

Totuși, aceste lucruri nu înseamnă că este sănătos și recomandat să îți petreci tot timpul în fața televizorului. Este bine să îl folosești ca sursă de divertisment și informare, dar pentru perioade scurte de timp. Este mai sănătos să ieși din casă și să îți petreci acel timp liber în natură.

Din fericire, în prezent, ne putem bucura de aparate electrocasnice cu o tehnologie avansată, cu multe funcții care ne ușurează activitățile casnice și ne oferă timp liber pentru noi.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu