Drumul Topa Mică – Așchileu Mic va fi refăcut

Consiliul Județean Cluj, în calitate de partener al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, a încheiat implementarea proiectului cu finanțare europeană care a vizat, printre alte obiective, pregătirea documentațiilor tehnico-economice aferente modernizării a două drumuri județene: DJ 170B Topa Mică-Așchileu Mic, în lungime de 8 km și DJ 103K Râșca – Beliș (DN 1R), în lungime de 25,72 km.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe: „Practic, este vorba de suportarea, din fonduri europene, a cheltuielilor pe care Consiliul Județean le-a făcut pentru întocmirea proiectelor tehnice aferente acestor două importante coridoare de mobilitate din rețeaua de transport județeană. Dacă ne referim doar la DJ 170B, am făcut un mare pas înainte, prin crearea perspectivei concrete de modernizare a acestui drum de legătură gândit de noi ca o mini-centură pentru municipiul Cluj-Napoca. În același timp, drumul județean Râșca – Beliș e unul de o importanță strategică, din perspectivă turistică, iar modernizarea acestuia vine în continuarea firească a numeroaselor investiții pe care le-am făcut în ultimii ani pentru dezvoltarea acestui important domeniu”. 

Obiectivul proiectului recent încheiat a vizat pregătirea de proiecte mature la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, printre care și cele două inițiate de Consiliul Județean Cluj, astfel încât acestea să fie eligibile pentru finanțare europeană în cadrul perioadei de programare 2021-2027. Semnarea contractului de finanțare a proiectului ce vizează modernizarea propriu-zisă a celor două drumuri județene va avea loc în perioada imediat următoare.

Astfel, în ceea ce privește documentațiile tehnico-economice aferente modernizării obiectivelor de investiții DJ 170B și DJ 103K, Consiliul Județean a primit suma nerambursabilă de 762.266 lei prin Programul Operațional Asistență Tehnică POAT 2014-2020, la care s-a adăugat cofinanțarea asigurată din bugetul național, în valoare de 116.582 lei, respectiv procentul de 2% asigurat de Consiliul Județean.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu