Criza gunoaielor din Baciu are o singură soluție: CJ Cluj trebuie să plătească costurile suplimentare pentru transport

groapa-de-gunoi

Primarul comunei Baciu, Florin Mureșan, intenționează să dea în judecată Consiliul Județean Cluj, pentru a recupera pierderile acumulate, după ce a fost nevoit să transporte deșeurile menajere în alte județe.

În comuna Baciu sunt 15.000 de locuitori, care produc, lunar, aproximativ 300 de tone de deșeuri. Societatea de salubritate Comunal Eco, nu mai poate depozita deșeurile la rampa din Sibiu, cum o făcea până acum.

Primarul comunei afirmă că nu mai are unde depozita deșeurile menajere, iar pentru a le transporta în alte orașe, sunt implicate costuri suplimentare, iar bugetul primăriei nu poate face față acestor cheltuieli.

Pentru ridicarea deșeurilor, locuitorii din Baciu achită o taxă de 6,5 lei pe lună, sumă care nu acoperă cheltuielile pentru transportarea gunoiului. Societatea de salubritate Comunal Eco, nu mai dorește prelungirea contractului cu Primăria, dar nici alte firme nu se oferă să preia locul acesteia, și astfel problema gunoiului va ajunge într-o criză totală.

Florin Mureșan susține că Consiliul Județean Cluj este responsabil de tot ce se întâmplă la acest moment cu deșeurile din Baciu și că trebuie să plătească costurile suplimentare de transport, în cazul în care acestea vor fi direcționate în alte orașe.

Unica soluție ar fi fost groapa ecologică din Feleacu, dar aceasta va fi gata doar în 2017.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu