Se asfaltează drumul județean din Gârbău

În cadrul lucrărilor de întreținere aflate în derulare pe drumul județean DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia – DN 1, Consiliul Județean Cluj a demarat asfaltarea sectorului de drum situat pe raza localității Gârbău.

Astfel, lucrările de asfaltare vor fi executate pe un sector de drum în lungime de 3,2 kilometri, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 3+200.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Infrastructura rutieră rămâne o prioritate absolută întrucât aceasta contribuie esențial la accelerarea dezvoltării socio-economice a județului. Profitând și de vremea foarte bună, vom lucra, concomitent, pe cât mai multe drumuri județene.

În această etapă se execută lucrări de frezare a zonelor deteriorate, plombarea acestora cu îmbrăcăminți asfaltice și, în paralel, lucrări de așternere a covorului asfaltic.

În ansamblu, lucrările vizează un sector de drum în lungime de aproape 22,5 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 22+450.

Urmează a fi, astfel, desfășurate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, refacerea terasamentelor deteriorate, ridicarea la cotă a căminelor existente, asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, completarea de acostamente, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, curățarea albiilor sub poduri, întreținerea drumurilor laterale, refacerea trotuarelor cu pavaj din dale și refacerea bordurilor deteriorate în localitățile Aghireșu și Leghia.

În baza unui alt contract, pe raza localității Gârbău sunt executate lucrări de realizare a aproximativ 150 de accese de la proprietăți la drumul județean. În această fază, au fost deja realizate peste 95% dintre accese.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu