Mesajul primarului Florin Mureșan cu ocazia Anului Nou

Primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureșan, a transmis un mesaj tuturor băcenilor cu ocazia Anului Nou. Urările edilului au fost postate pe o rețea de socializare.

„Succesul democratiei consta in arta (stiinta, norocul) de a-ti alege conducatorii pentru un mandat.Este un fel de sport cu un singur castigator.La noi in politica a disparut din nefericire fair-play-ul, si in loc sa fie felicitat castigatorul ,se cauta solutii la “masa verde”.Esenta tolerantei consta in a asculta cealalta opinie , a o combate cu argumente si nu cu atacuri suburbane la persoana(pe FB si chiar si in presa).Mentinerea acestei stari de lucruri va reduce numarul de oameni bine pregatiti , cu expertiza si experienta care vor dori sa intre in politica dintr-un motiv simplu , respectiv pentru a nu afla a doua zi din presa sau FB ca “sa pare ca ” , sau de pe “sursele noastre” – ca sunt violatori, homo, teroristi, prorusi, pro…sau anti UE,Nato etc,etc. Acest lucru va afecta calitatea guvernarilor urmatoare.

Pornind de la ideea ca fiecare dintre noi doreste sa traiasca azi mai bine decat ieri si maine mai bine decat azi ,spun ca in primul rand trebue sa fim oameni , apoi romani , si apoi simpatizantii unui partid.

Doresc ca in noul an sa abandonam ura si dusmania politica , sa toleram si alta opinie(chiar daca nu ne convine) , sa incercam sa fim mai amabili, mai politicosi , mai respectuosi unii cu altii , in familie, loc de munca si societate.
Cu speranta unui an nou mai bun va doresc tuturor
LA MULTI ANI !”

Distribuie articolul

Lasă un comentariu