Mega-proiect imobiliar care ar putea bloca Baciu, respins în prima fază

Un proiect imobiliar de mari dimensiuni, cu 25 de blocuri și 1.600 de apartamente, pe o suprafață de 15,5 hectare, este propus pentru a fi construit în partea de est a comunei Baciu, la limită cu municipiul Cluj-Napoca, conform media9.ro.

Dezvoltatorul imobiliar este Bio Green House (BGH), o firmă din Baciu, înființată în 2009, cu o cifră de afaceri de 4,1 milioane de lei și un profit net de 1 milion de lei. Asociații BGH sunt Ion Susan (80%) și Alexandra Ranta (20%).

Sursa foto: TransForm SRL

Accesul se va face prin strada Valea Seacă, care se intersectează cu Calea Baciului, în zona Petrom, într-o zonă care deja este foarte aglomerată. Constructorul promite însă că va realiza un sens giratoriu la accesul din drumul principal, dar și străzi prin interiorul proiectului imobiliar, care vor avea două benzi, piste de biciclete și trotuare, iar legătura cu strada Valea Seacă se va face printr-un drum cu trei benzi auto.

Suprafața totală studiată este de 155.018 mp. Vor fi edificate 25 de clădiri, cu înălțimi diferite. Dezvoltatorii promit să ofere viitorilor locuitori spații verzi, o creșă, o grădiniță, loc de joacă pentru copii, unități comerciale și de servicii, precum și un parc de peste 7.000 de metri pătrați, care se va extinde în timp.

Sursa foto: TransForm SRL

În ședința comisiei de urbanism a județului, de joi, 9 martie 2023, proiectul a fost respins. Primarul Balázs János a fost favorabil investiției, însă s-a opus președintele Consiliului Județean, care a afirmat că zona riscă să devină „un nou Florești”, din cauza densității prea mari a imobilelor și a cerut refacerea planurilor.

Rămâne să reveniți cu un studiu doar pentru intravilan. De asemenea, PUG-ul comunei să fie în concordanță cu investiția. Să țineți cont și de vecinătăți, acces, regim de înălțime. Asta este ce avem acum. Nou nu avem o problemă cu investiția în sine. Așteptăm modificările la o următoare ședință”, a afirmat Alin Tișe, conform Ziua de Cluj.

 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu