Ioan Florin Mureșan: „Justiția a făcut dreptate!”

Fostul primar al comunei Baciu, care candidează iar ca independent pentru această funcție, relatează cum a reușit să depășească piedicile care i s-au pus cu scopul de a-l împiedica să mai intre în cursa pentru primărie:

Am putut candida. Voi putea fi ales și validat primar.
Asta, dacă Dumneavoastră, electorii comunei veți pune ștampila pe POZIȚIA 7 în buletinul de vot.

Fiindcă LEGEA E LEGE și pentru că România este stat de drept.
Iar nu ogradă dosită a partidelor și pădure dată pe mâna străinilor s-o jefuiască și să-și bată joc cum vor.

Prin DECIZIA CIVILĂ nr. 982/A/2020, dată în ședința publică din 21 august 2020, justiția clujeană (Judecătoria și Tribunalul) au hotărât definitiv și irevocabil că subsemnatul, Ioan Florin Mureșan, am drept să candidez la funcția de primar al Comunei Baciu, să fiu ales și să îmi exercit mandatul.
Așa după cum arată și capturile foto din această decizie dreaptă a justiției care a anihilat opunerea îndârjită a PNL și a celorlalte partide din Biroul Electoral constituit la nivelul Comunei Baciu.

În cuprinsul Sentinței sunt cuprinse argumentele Justiție:

1. Starea de incompatibilitate s-a manifestat timp de un an, între 2012-2013.

2. Starea de incompatibilitate era încetată în momentul în care s-a depus denunțul stalinist contra mea.

3. Raportul ANI NU ESTE O SENTINȚĂ JUDECĂTOREASCĂ, cu putere de lege, care să-mi interzică dreptul de a candida și de a fi ales.

4. Potrivit legilor României (Legea 161/2003, art. 91; Legea nr. 176/2016) stipulează precis că starea de incompatibilitate se referă la mandatul în care aceasta s-a manifestat. Deci, în primulmeu mandat dintre anii 2012-2016.

5. Perioada de interzicere a dreptului meu de a candidat, de a fi ales și de a exercita funcția de primar – de 3 ani – a fost până în ziua de 23 iunie 2016, zi în care am depus jurământul pentru cel de-al doilea mandat de primar.

6. Prevederile Art. 26, alin. 3 din Legea 176/2010 sunt clare, în sensul că starea mea de incompatibilitate a încetat din propriamea voință, la descoperirea prevederii suplimentare și ÎNAINTE de sesizarea ANI. În concluzie, incompatibilitatea s-a manifestat între: 15 iunie 2012-18 octombrie 2013, iar perioada de interdicție s-a aplicat între 2013 și 2016.

7. La urmă, dar nu în cele din urmă JUSTIȚIA a constatat că împotriva mea nu există vreo sentință care să-mi interzică dreptul de a candida la funcția de primar, iar decizia Biroului Electoral nr. 12 Baciu, de a-mi respinge candidatura a fost catalogat de instanță drept un abuz care înacalcă legile românești și Jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului a Uniunii Europene.

Astfel, prin aceste sentințe, calvarul de 7 ani prin care am trecut a încetat, deși PNL și celelalte partide ar fi vrut ca acest coșmar al suferinței să continue, așa cum procedează partidele cu noi de 30 deani.

Iată de ce, vă rog, ca în 27 septembrie să mai acordați încăodată încrederea Dumneavoastră PROIECTELOR ȘI FINANȚĂRILOR PENTRU OAMENII DIN BACIU și să puneți ștampila de vot pe poziția 7 din buletinul de vot.
Mulțumesc!” spune Ioan Florin Mureșan.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu