(INTERVIU) Giurgiu Traian vrea să transforme Aghireșu într-o comună prosperă!

Știri din Baciu: D-le Giurgiu Traian sunteți canditat, din partea Partidului Social Democrat, pentru poziția de Primar în Aghireșu. Cum vedeți dumneavoastră starea actuală a comunei?

Giurgiu Traian:  În primul rând mi se pare îngrijorător faptul că populația comunei Aghireșu a scăzut cu aproximativ 20% față de ultimul recensământ.  Acesta este un semn că încă nu am reușit să aducem comuna cu satele sale, la nivelul de dezvoltare pe care locuitorii și-l doresc, astfel că mulți au ales să se îndrepte către alte comune, sau către oraș.

Așadar, felul în care percep eu comuna în acest moment este ca având un potențial bun de dezvoltare, însă e nevoie de mai multă preocupare pentru problemele ce sunt déjà semnalate și de planuri bine gândite pentru o face atractivă.

Știri din Baciu: Și ce credeți că ar trebui făcut, concret, pentru a reda atractivitatea comunei Aghireșu?

Giurgiu Traian: Pe acest subiect sunt destul de multe puncte de atins.

E firesc să începem mai întăi cu infrastructura. Trebuie să reparăm drumurile sau să le asfaltăm pe cele încă neasfaltate, trebuie să finalizăm instalarea sau repararea retelelor de apă și gaz și mai trebuie să rezolvăm problema iluminatului public.

Pentru facilitarea accesului din centrul de comună către satele mai îndepărtate e necesar să înființăm o linie de transport în comun.

În vederea susținerii producătorilor locali ne gândim că ar fi utilă organizarea unor târguri și evenimente la care aceștia să își poată prezenta și vinde produsele.

Nu pot să nu mă gândesc și la sănătatea locuitorilor comunei Aghireșu. Ca mai toate comunele din țară, și în Aghireșu e nevoie să asigurăm servicii medicale permanente, astfel încât locuitorii din comună să nu fie nevoiți să se deplaseze foarte mult pentru probleme de sănătate ce ar putea fi rezolvate local.

În plus, ne dorim să atragem investitori în zonă, iar pentru aceasta vom crea în cadrul Primăriei o structură specializată în proiecte europene și consultanță, astfel încât investitorii să beneficieze de tot suportul necesar pentru înființarea afacerilor aici, în comuna Aghireșu.

Și bineînțeles nu pot să omit faptul că ne gândim la atragerea tinerilor prin asigurarea posibilităților de dezvoltare profesională  și personală. Vom încheia parteneriate cu ONG-uri care să vină în sprijinul tinerilor care doresc să se dezvolte, să învețe meserii noi, să dobândească abilitați noi.

Iar dacă ne dorim să reținem familiile tinere în comună, atunci trebuie să ne asigurăm că și copii lor beneficiază de spații de joacă atractive și sigure, că pot să se bucure de zone de agrement bine amenajate, pe care noi le gândim în Aghireșu Fabrici- Borta,  Caolina Veche, zone în care ei să își poată petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut.

Probabil par multe planuri, dar toate sunt fezabile, e nevoie doar de voință, preocupare și efort.

Știri din Baciu: Așa este, sunt multe, dar ce vă face să credeți că le veți putea realiza în timpul unui mandat?

Giurgiu Traian:  Cum spuneam mai devreme, sunt multe și par greu de realizat într-un timp limitat, dar luate fiecare în parte, putem vedea că niciun proiect nu presupune un timp foarte îndelungat pentru implementare. Cât despre planurile care presupun alocare de fonduri,  finanțări europene, care știm că vin cu termene de execuție și finalizare mai lungi, eu aș fi extrem de mulțumit dacă le-am demara pe parcursul mandatului meu, astfel încât, după cei 4 ani, să pot privi în urmă cu satisfacția faptului că am făcut un bine comunei și locuitorilor săi, că am muncit cu folos și că viața în comuna Aghireșu a devenit mult mai frumoasă.

— Produs de Red Hot Advertising SRL, la comanda PSD – Organizația Județeană Cluj, Cod mandatar financiar: 21240002 —

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu