Începe Festivalul Méra World Music 2017. Vezi programul activităților

Cea de-a doua ediție a festivalului Méra World Music va debuta mâine, 27 iulie, în localitatea băceană Mera. Porțile festivalului vor fi deschise până în data de 30 iulie, ora 23:00.

Potrivit organizatorilor, citați de Cluju.ro, în fiecare seară vor urca pe scenă trupe de world music și folk din Europa și de peste oceane.

Pe durata festivalului, participanții pot vizita Muzeul Bivolului, unde se vor derula mai multe programe speciale. Aici vor avea loc:

  • vineri: selecția I. Competiții de Primași din Călata,
  • sâmbătă: se va deschide Curtea bunătăților, unde veți putea degusta specialități diferite.

Totodată, în Gospodăria Szarka, în Muzeul Etnografic, în Cifraszoba, dr. Tekla Tötszegi va prezenta portul popular tradițional din Mera.

În Studioul de Șură, se vor proiecta filme documentare și imagini de arhivă despre muzicienii din Călata, iar după proiecții vor fi purtate discuții cu personajele din film și realizatorii lor.

În fiecare după masă, cei interesați vor avea ocazia să învețe dansuri de la György și Ilona Muszka.

Ce oferim copiilor?

Fiecare zi de festival e ziua copiilor în Șurița Copiilor!  Zilnic, până la ora șase îi așteptăm pe copii la atelierele de arte și meserii, la dans, cântec, teatru de păpuși și povești!

Vom fi acolo! Însă cum putem ajunge? 

Mera se află la doar 13 km de Cluj, se poate ajunge cu trenul, autobuzul, chiar și cu bicicleta. Pe durata festivalului autobuzele pornesc către de la Mera și la Mera de la Gara Mică și din fața Teatrului Maghiar.

Orarul curselor:

foto: cluju.ro

Unde ne putem caza?

Dacă ați obosit de la muzica  și dansul ce va ține până dimineață, vă puteți caza și în Mera. Spații pentru corturi, dar și casele localnicilor îi așteaptă pe oaspeții de festival.

Rezervări se pot face prin mail: camping@meraworldmusic.com.

Vremea se arată a fi bună pe durata festivalului: sfârșitul de săptămână ne va bucura cu mult soare.

Astăzi mai aveți ocazia să cumpărați abonamente (99 lej), sau bilete (29 lej) la preț redus:

La fața locului abonamentul va fi de 119 lei, iar biletul de zi de 39 lei.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu