Inaugurarea cișmelei din Suceagu, motiv de dispută politică

În urmă cu câteva zile, primarul comunei Baciu, Florin Mureșan, anunța inaugurarea racordării locuitorilor din localitatea Suceagu la rețeaua de apă potabilă. La inaugurare, pe lângă localnici, a participat și deputatul PSD Cornel Itu.

Membrii PNL au ironizat acest moment, spunând că opoziția din PSD a inaugurat doar o cișmea, lăsând doar impresia ca problema apei din Suceagu a fost rezolvată. „Minuni electorale in satul Suceagu! Primarul PSD impreuna cu deputatul Cornel Itu (candidat la Consiliul Judetean Cluj) au inaugurat o cișmea. Satul nu are apă curentă…și primarul de disperare că va pierde alegerile a montat astăzi o cișmea și a legat-o la conducta care alimentează școala (singura clădire ce avea apă curentă)”, a scris consilierul PNL, Ioan Bîldea, pe o rețea de socializare.

Primarul Florin Mureșan nu a întârziat să dea dreptul la replică spunând că adversarii din PSD nu au putut în 22 de ani să facă nici măcar atât.

Actual de Cluj i-a contactat de reprezentanții Companiei de Apă Someș pentru a afla cum stau de fapt lucrurile în cazul acestei investiții.

„Conducta de apă de 13 kilometri din satul Suceagu este o investiție exclusiv a primăriei din Baciu, fiind realizată din fondurile locale, de către un constructor contractat de primărie. Conducta este gândită să alimenteze cu apă Spitalul de Recuperare, școala din sat și cișmeaua publică. Constructorul ne-a comandat la finalul săptămânii trecute o cantitate de apă, undeva 13-15 metri cubi de apă, pentru a efectua probe tehnologice ale instalației, privind presiunea, etanșeitatea, etc. Noi am livrat comanda de apă, iar când s-a teminat cantitatea, apa a fost întreruptă. Că primăria a făcut inaugurare la cișmeau este responsabilitatea lor. Eu nu știu să existe un buletin de analiză a acestei ape, așa că din punctul nostru de vedere apa nu este potabilă. Procedura de preluare a respectivei conducte de către Compania de Apă Someș încă nu s-a realizat”, a declarat șeful Departamentul de comunicare al Companiei de Apă Someș, Lucian Croitoru potrivit sursei citate.

13256149_572018289635829_881077508852936189_n
facebook.com

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu