Furtuna a făcut ravagii în Baciu. Ploile vor continua și azi

Comuna Baciu a fost lovită, ieri seară, de o furtună care a măturat tot în calea ei. Potrivit meteorologilor, ploile vor continua și astăzi.

Ploaia abundentă însoțită de un vânt puternic și grindină au provocat pagube semnificative locuitorilor din comună. Mai mulți copaci au fost puși la pământ, unele case au rămas fără acoperiș, iar altele au fost inundate. Mai mult decât atât, au fost doborâți și câțiva stâlpi de joasă tensiune.

Primarul comunei, Florin Mureșan, și-a exprimat, într-o postare pe o rețea de socializare, regretul cu privire la faptul că din lipsa banilor lucrările la canalizare stagnează.

„Dragii mei concetățeni!
Înainte de orice vreau să vă transmit regretul meu, acelor dintre dumneavoastră, care ați suferit de pe urma vijeliei de astăzi. Vreau să vă asigur că atât eu cât și Primăria comunei Baciu am dori să avem mijloace, bani și putere ca să eliminăm și reparăm urgent toate pagubele și stricăciunile. Cu toții știți că nu sunt genul de om care să fiu indiferent sau să mă dau de-o parte. Din păcate, mai avem mult de lucru, în special pentru a găsi surse alternative de finanțare.”

Din păcate veștile rele continuă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de instabilitate atmosferică, valabilă pe întreaga suprafață a țării. Zona Transilvaniei se află sub avertizare de cod galben de vreme rea până astăzi, la ora 18:00. Sunt așteptate averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 și izolat 30-40 l/mp.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu