Concurs de joc tradițional românesc, în Baciu

Zeci de tineri se întrec sâmbătă, în localitatea clujeană Baciu, în cadrul unui festival – concurs dedicat jocului tradițional românesc. Cea de-a III-a ediție a Festivalului-concurs dedicat jocului tradițional românesc, intitulat „Cine știe jocu’ bine, joace-l, nu-i șie rușine”, va avea loc la finalul acestei săptămâni, în localitatea clujeană Baciu.

Organizat de Asociația „De la lume adunate și-napoi la lume date” în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, alături de Primăria Baciu, evenimentul este dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani.

Festivalul se va desfășura sâmbătă, 7 octombrie 2023, începând cu ora 11:00, când vor fi primiți toți participanții și invitații la sediul primăriei. De aici se va porni într-o paradă a portului popular până la Căminul Cultural din localitate. Apoi, de la ora 12:00, concurenții se vor întrece pe trei categorii de vârstă: 6-10 ani, 11-15 ani și 16-20 ani. Aceștia vor evolua în cadrul a trei secțiuni: joc fecioresc, de perechi și tradițional.

Un juriu format din specialiști în domeniul folclorului tradițional muzical și coregrafic va nota evoluția concurenților și va acorda premii la fiecare categorie de vârstă. De asemenea, vor fi acordate premii pentru cel mai tânăr participant în concurs, pentru cel mai valoros port popular și cea mai bună formulă instrumentală tradițională, prezentă în cadrul competiției.

Festivalul-concurs „Cine știe jocu’ bine, joace-l, nu-i șie rușine” are ca scop redescoperirea valorilor tradiționale de către tânăra generație și promovarea jocului tradițional românesc din cadrul obiceiurilor și tradițiilor autentice locale. Proiectele culturale ale CJCPCT se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Cluj.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu