Ce propune PSD pentru Cluj-Napoca și zona metropolitană Cluj? Aurelia Cristea: Tren Gilău – Jucu și parcări Park & Ride la intrările în Cluj-Napoca

Candidații PSD Cluj, Aurelia Cristea (fost deputat și ministru) și Alexandru Cordoș (fost senator), și-au depus candidaturile pentru Primăria Cluj-Napoca și președinția Consiliului Județean Cluj.

Într-o conferință de presă susținută vineri, la Casa de Cultură a Studenților, Aurelia Cristea, candidată pentru Primăria Cluj-Napoca a prezentat care sunt principalele proiecte propuse comunității.

„Am stat departe de viața publică de câțiva ani buni, dar în tot acest timp am trăit în Cluj-Napoca, am muncit, am iubit și mi-am crescut nepoții aici. Simt din plin pulsul orașului și acum îndrăznesc, alături de voi toți, să vreau mai mult pentru Cluj. Am rămas în minte cu ideea că orașul meu nu mai are suflet. Oamenii simt că nu mai există coeziune, trei din 10 clujeni nu mai au încredere în ceilalți oameni din oraș. Cred că este un nivel crescut al corupției în administrația publică locală. 

Îndrăznesc să cred că avându-vă pe toți, reușim să reclădim sufletul Clujului. Împreună reușim să dăm orașului nostru măreția pe care o merită și putem să reconstruim încrederea și spiritul de coeziune

Vreau să fie un oraș al spațiului dialogului social, al echității, transparenței, competenței, respectului, performantei și inovației. Să creștem eficiența și eficacitatea proiectelor, să avem o comunicare bună între toți membri comunității, să fim o comunitate coezivă, îmbunătățind calitatea vieții. Vreau să avem termene de comparație Viena și Zurich și nu neapărat celelalte orașe din țară. 

Vom face demersuri pentru înființarea unei linii de tren între Gilău și Jucu. Avem nevoie de parcări la intrările în oraș care să fie conectate cu puncte de interes prin mijloace din transport în comun. Avem nevoie de pasaje subterane în intersecțiile supraaglomerate. Îmi doresc iluminat public prin energie verde, alături prin folosirea în exclusivitate în următorii ani a mijloacelor de transport în comun cu motoare electrice. Cred de asemenea că amenajarea Someșului pe tot cursul apei, cât traversează orașul, va crea o punte între cartiere. 

Sunt doar câteva dintre proiectele pe care le-am gândit alături de echipa mea. În perioada următoare vom creiona acel proiect coerent de guvernare locală, continuând să ascultăm vocea cetățenilor. Vreau să ne întâlnim cu ei și să păstrăm această legătură și pentru a cuprinde în proiectul nostru pentru Cluj dorințele lor pentru că cetățenii trebuie să trăiască într-un oraș în care să ne simțim ca în familie, acasă”, a spus Aurelia Cristea.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu