Ce obiecte de mobilier nu trebuie să lipsească din holul unei locuințe. Top 3 piese care îți fac viața mai ușoară

Locuința perfectă este acea locuință funcțională care este mobilată și utilată inteligent, astfel încât să îți facă viața mai ușoară. Trăim în secolul vitezei și nu mai are nimeni timp să facă săptămânal ordine în dulapuri, de pildă. Așa că, ideal ar fi ca atunci când ne mobilăm casa sau când o închiriem, să fim atenți să aibă în dotare corpuri de mobilier care ne ajută să ținem lucrurile în ordine.

Iată ce piese de mobilier nu trebuie să lipsească din holul unei case:

Cuierul care se poate închide

Nimic nu e mai inestetic când intri într-o casă, decât un morman de haine care stau înghesuite, una peste alta pe un cuier din hol. De multe ori primăvara ne poate lua prin surprindere și ne rămân gecile de iarnă agățate în cuier. Din lipsă de timp, în grabă, scoatem din dulap hainele primăvăratice și le agățăm în același cuier.

Putem evita supraaglomerarea hainelor din hol sau cel puțin, le putem ascunde. În magazinele cu obiecte pentru amenajarea locuințelor găsim o gamă variată de cuiere pentru hol, așa că avem de unde alege. Fie alegem un cuier care se închide integral și arată ca un dulap, fie alegem un set de cuier, ce are integrat și un dulap și în acest fel putem muta cu ușurință hainele extra-sezon, de pe cuier în dulap.

Dulapul pantofar

Indiferent că avem un apartament mic sau o casă generoasă, din holul locuinței nu poate lipsi dulapul pantofar. Femeile, mai ales, știu ce important e să existe un astfel de accesoriu de mobilier, care să fie cât mai încăpător, dar cu aspect minimalist și în care să încapă zecile de perechi de pantofi, dar și poșetele.

În magazinele de profil găsim diverse modele de dulapuri pentru pantofi, însă, dacă vrem să profităm și să utilizăm la maxim spațiul din hol, putem apela la serviciile unui meșter care face mobilă la comandă. Acesta are ochiul format și va putea să creeze un proiect de dulap care să se plieze pe nevoile noastre.

Putem jongla și cu alegerea culorii acestei piese de mobilier. Dacă holul este utilat în stil mai sobru, pantofarul poate fi într-o culoare mai veselă, ce va schimba întreaga atmosferă din încăpere.

Oglindă, oglinjoară

Din holuri sub nicio formă nu poate lipsi oglinda. Pe cât posibil să nu fie mică, ci mare, să ne putem admira înainte de a ieși din casă și să mai aranjăm reverul sacoului sau o șuviță de păr ce a scăpat din agrafă.

Oferta de oglinzi din magazine e generoasă și în funcție de orice buzunar. Găsim oglinzi de dimensiuni mari cu prețuri ce pornesc de la 100 de lei și pot ajunge până la câteva mii de lei, așa că, doar imaginație să avem, ca să alegem piesa ce se potrivește locului nostru.

Bine de știut e ca oglinda pe care o alegem să se potrivească stilului în care avem mobilată locuința. Dacă, de exemplu, în hol avem un dulap din lemn masiv, nu putem alege o oglindă cu rame din plastic.

Dacă e greu să decidem și să alegem piesa potrivită, putem apela la serviciile unui designer de interior sau putem arunca o privire pe Pinterest.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu