Ansamblu imobiliar uriaș, aprobat în Baciu

Tocmai a fost aprobată o nouă serie de blocuri mari în comuna Baciu. Dezvoltatorul imobiliar a obținut de la Consiliul Județean Cluj avizul de oportunitate pentru acest proiect.

Investitorul a depus proiectul cu denumirea „Studiu de oportunitate PUZ – Construire ansamblu locuințe colective, spații comerciale și servicii, S+P+4E+ER/S+P+6E+ER, împrejmuire proprietate, racorduri și branșamente la utilități”, în cadrul ședinței din 29 noiembrie 2023 a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (CTATU) a județului Cluj.

Compania care realizează acest ansamblu este Bio Green House. Firma a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de peste 8 milioane euro și un profit de aproape 4 mil. €. 80% din acțiunile societății comerciale aparțin omului de afaceri Daniel Susan din comuna Baciu, iar restul de 20% sunt deținute de Alexandra-Mariana Ranta. Acționarul principal este implicat serios în domeniul imobiliar la nivel local, având diferite cote din mai multe firme de construcții cu activități în Baciu.

Din documentația depusă reiese că amplasamentul de pe strada Uranus este ocupat în acest moment cu locuințe colective medii și mari. Suprafaţa totală terenului studiat pentru PUZ este 14.090 m2.

Zona studiată, situată în intravilanul oraşului, este o zonă nouă de locuit, care s-a format în decursul ultimilor ani. Această zonă este în continuă dezvoltare în ultimele doua decenii. Fondul construit îşi schimbă imaginea în continuu prin amplasarea unor noi construcţii în general imobile de locuit. Construcţiile existente fiind clădiri de locuit cu 4-6 nivele, parter 6 etaje cu demisol(subsol). La demisolul, subsolul imobilelor în general sunt amplasate garajele şi spaţiile tehnice, pivniţe. Etajele adăpostesc funcţiunile necesare locuirii iar parterele spatii comerciale. Clădirile, fronturile acestora, urmăresc trama stradală. Majoritatea clădirilor existente, sunt retrase de la aliniament, de la limita lotului dinspre străzile existente”, se spune în memoriul tehnic.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, care conduce ședințele de urbanism ale instituției, a sugerat acordarea unui aviz favorabil, după ce dezvoltatorul a îndeplinit cerințele autorităților: reglementarea terenurilor din zonă și a locurilor de parcare: „Pentru oportunitate propun aviz favorabil. În ceea ce privește PUZ-ul, acolo așteptăm modificări”, a afirmat liderul forului județean.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu